AcasăNewsAtentionari nowcasting de la ANM. Opt judete, sub COD GALBEN!

Atentionari nowcasting de la ANM. Opt judete, sub COD GALBEN!

Dupa ce primele zile ale saptamanii au adus ploi si descarcari electrice in mare parte din tara, un alt fenomen meteo isi face simtita, din plin, prezenta, incepand cu prima parte a zilei de joi, si pana catre dupa-amiaza.

Este vorba despre vant, ale carui intensificari vor fi puternice in mai multe regiuni din tara, motiv pentru care meteorologii au emis atentionari nowcasting (valabile pentru maximum sase ore-n.r) pentru mai multe judete ale tarii.

O atentionare de acest tip este valabila, pana la ora 15, pentru sapte judete din nord-estul si estul tarii, mai precis din zona Moldovei, respectiv Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, dar si local judetele Neamt, Bacau si Vrancea. In aceste regiuni, vantul va sufla cu destula furie, specialistii ANM asteptandu-se ca intensificarile sa sara de limita a 60 km/h, chiar si a 70 km/h, insa doar izolat.

De asemenea, de dimineata incepand si pana la ora 15.30, judetul Tulcea se va afla sub COD GALBEN de vant, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie anuntand ca rafalele pot depasi 55 si chiar 65 de kilometri/ora, indeosebi in zona de coasta din nordul judetului, dar si in Delta Dunarii.

sursa foto: realitatea.net

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger