AcasăNewsAvertizare meteo, cod galben de canicula!

Avertizare meteo, cod galben de canicula!

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis, miercuri, o avertizare meteo cod galben de canicula.

Avertizarea este valabila pentru dupa-amiaza zilei de miercuri, dar mai ales pentru zilele de joi si vineri, cand in cele mai multe orase din tara sunt asteptate temperaturi maxime de pana la 37 de grade Celsius.

Conform specialistilor ANM, in dupa-amiaza zilei de miercuri, 5 august, local in sudul si vestul tarii si izolat in centru, disconfortul termic se va accentua si local se vor inregistra temperaturi de 35-36 de grade.

De joi, 6 august, canicula se va instala in Banat, Crisana, Maramures, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si jumatatea sudica a Moldovei. In aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj, existand posibilitatea ca fenomenul de canicula sa se prelungeasca si peste weekend.

author avatar
Cristi Ionita
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger