AcasăNewsAvionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. Avea la bord...

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. Avea la bord 116 oameni! (VIDEO)

Reprezentantii companiei aeriene au anuntat, joi, ca au pierdut contactul cu unul din avioanele sale, la cateva zeci de minute dupa ce acesta a decolat din Burkina Faso.

UPDATE 4 – Avionul disparut s-ar fi prabusit, anunta BBC, care citeaza un oficial al Air Algerie. La acest moment se vehiculeaza mai multe ipoteze cu privire la locul in care s-ar fi produs dezastrul. Aparatul de zbor ar fi cazut undeva in Sahara, insa exista ipoteza ca s-ar fi izbit de sol in Mali, stat situat in vecinatatea Algeriei, destinatia zborului, ca urmare a conditiilor nefavorabile zborului. Pentru moment nu sunt date certe despre starea pasagerilor si a membrilor echipajului.

UPDATE 3 – Pe lista pasagerilor figureaza atat cetateni din Europa, cat si de pe continentul african. Este vorba, potrivit precizarilor facute de catre reprezentanti ai companiei algeriene, citati de presa internationala, de 50 cetateni francezi, 24 de calatori din Burkina Faso, precum si mai multi libanezi si algerieni.

UPDATE 2 – Pilotii si membrii echipajului de zbor sunt toti de origine spaniola, informeaza presa iberica.

UPDATE: A fost declansata o operatiune de cautare a avionului tip MD-83 plecat in cursa joi, catre capitala Algeriei. Turnul de control a pierzut orice legatura cu zborul AH5017 la aproximativ o ora dupa ce aeronava a decolat din Burkina Faso.

Avionul avea la bord 116 persoane – 110 pasageri si sase membri ai echipajului: doi piloti si patru insotitori de bord – si plecase din capitala statului Burkina Faso, Ouagadougou, catre Alger. Compania informeaza ca nu mai stie nimic despre soarta pasagerilor si a membrilor echipajului, de cand avionul a iesit de pe radare.

[youtube]vwHIblMwEjg[/youtube]

Se intampla la doar o zi dupa tragedia in care a fost implicat in avion taiwanez, care a provocat moartea a 47 de persoane. Aparatul s-a lovit de sol, in conditii de vreme nefavorabila, in timp ce pilotul ar fi incercat o manevra de aterizare fortata.

Sursa foto: algeriepatriotique.com

author avatar
Cristina Stefan
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger