AcasăNewsAVION PRABUSIT IN ALPII FRANCEZI: Anchetatorii mizeaza pe doua ipoteze-soc!

AVION PRABUSIT IN ALPII FRANCEZI: Anchetatorii mizeaza pe doua ipoteze-soc!

Alpinisti specializati intervin la fata locului pentru a recupera ramasite umane

La circa 48 de ore de la prabusirea avionului companiei Germanwings in Alpii francezi, echipele de interventie inca mai cauta ramasite umane, dar si ale aeronavei.

Alpinisti specializati intervin la fata locului pentru a recupera ramasite umane

A fost gasita pana acum doar una dintre cele doua cutii negre si desi aceasta este avariata, anchetatorii francezi sustin ca va putea fi valorificata pentru a se stabili ce s-a intamplat cu aeronava respectiva.

Deocamdata, modul in care se deruleaza ancheta este ingreunat de dificultatea cu care echipele de interventie obtin probe. Echipajele trimise la fata locului intampina mari dificultati din cauza terenului abrupt si a conditiilor meteo.

Deja se lucreaza la doua scenarii-soc in legatura cu ce s-a intamplat cu aparatul. Anchetatorii francezi sustin, insa, ca cel mai probabil pilotul a ramas blocat in afara carlingei, dupa ce i-ar fi cerut copilotului sa preia comanda.

Mai mult, pe inregistrari se aud cateva zgomote ciudate. Astfel ca deocamdata se lucreaza pe ipoteza ca copilotul s-a inchis singur in carlinga pentru a se sinucide.

Nu in ultimul rand, apar semne de intrebari si in legatura cu nationalitatea copilotului. In ultimele ore au aparut tot felul de zvonuri conform carora copilotul ar fi de origine magrebiana si ar fi ajuns la Germanwings abia la sfarsitul lui 2013, cu doar cateva sute de ore de zbor la activ. Astfel, nu este inlaturata ideea ca acesta ar fi actionat ca un sinucigas pentru a pune in functiune un atentat terorist.

author avatar
Cristi Ionita
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger