AcasăNewsAvocat: Judecatorul Stan Mustata a suferit un atac cerebral in arest

Avocat: Judecatorul Stan Mustata a suferit un atac cerebral in arest

Aparatorul judecatorului Stan Mustata a sustinut, miercuri, la instanta suprema, ca magistratul este grav bolnav, acesta suferind un atac cerebral care i-ar fi putut pune viata in pericol, fara interventia prompta a colegilor de camera.

Astazi s-a judecat contestatia depusa impotriva masurii arestului preventiv a judecatorului care se afla dupa gratii de la sfarsitul lunii aprilie, fiind acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi luat bani pentru solutionarea favorabila a mai multor dosare penale. Magistratul s-ar fi prabusit in celula, zilele trecute.

„ Am argumente atat de ordin public, de ordin juridic, cat si argumente personale vis a vis de degradarea constanta a starii sanatatii omului Stan Mustata. Este unul din principiile dreptului penal, acela al umanitatii. Se pare ca in Romania am cam uitat acest principiu al dreptului penal”, a declarat avocatul judecatorului, Lorette Luca.

Potrivit aparatorului, Stan Mustata ar fi suferit un atac cerebral in timpul arestului: „Un cheag de sange a blocat o artera si doar interventia foarte prompta a colegilor de camera si, evident, a gardianului de serviciu a reusit sa-l aduca in stare de functionare”.

In 11 august, seful DNA, Laura Codruta Kovesi spunea intr-un interviu, ca Stan Mustata ar fi incercat sa tergiverseze mai multe procese, dintre care unele foarte cunoscute.

author avatar
Alina Costache
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger