AcasăNewsAvocatul Lucian Papacostea, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare

Avocatul Lucian Papacostea, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare

sursa foto: Facebook

Celebrul avocat Lucian Papacostea, cel care i-a reprezentat in instanta pe Shyti Blenis si Ghiunal Saban, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare.

sursa foto: Facebook

Sentinta Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Avocatul Lucian Papacostea a fost acuzat de inselaciune si evaziune fiscala. Avocatul trebuie sa returneze suma de 400.000 de euro reprezentantilor firmei SC Shan Lian International Import Export SRL, parte civila in acest dosar.

Lucian Papacostea se apara sustinand ca este victima unui abuz. „Infractiunile prezentate de procurorul de caz au denaturat realitatea juridica. S-au disimulat acte si fapte juridice. Procurorul de caz s-a constituit intr-un veritabil Consiliu al Baroului Bucuresti, interpretand statutul profesiei de avocat si dand conotatie juridica contractului de asistenta juridica, imbracandu-l in forma unui contract de comision desi acesta este in raport de natura sa juridica un contract civil”, este mesajul transmis de Lucian Papacostea.

Avocatul a devenit celebru dupa ce i-a reprezentat in instanta pe Shyti Blenis, albanezul condamnat la inchisoare pe viata in dosarul triplului asasinat de la Mangalia, si pe Ghiunal Saban, de asemenea condamnat la inchisoare pe viata pentru moartea surorii sale.

author avatar
Cristi Ionita
2.583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger