AcasăNewsBasescu se cere martor pentru Bica

Basescu se cere martor pentru Bica

Fostul presedinte acuza in continuare ”sistemul” Coldea-Kovesi si ameninta cu dezvaluiri publice in cazul in care nu va fi acceptat ca martor in procesul Alinei Bica. Amenintarile sunt vazute de multi ca o incercare a lui Traian Basescu de a scapa pieile Alinei Bica si Elenei Udrea, plus a lui.

În fiecare zi, tripleta Băsescu-Udrea-Bica ne amenintă că vor vorbi public. De ce nu o fac? Ce asteaptă? De cine le e frică?

Acuzat el insusi in mai multe dosare si proaspat trimis in judecata pentru bagarea in sperieti a Gabrielei Firea, Traian Basescu ataca viguros ”sistemul”. Un sistem mosit si pus la punct chiar de Basescu, dar repudiat public de fostul presedinte dupa ce el si apropiatii sai s-au trezit bagati in moara anchetelor. ”Am vrut sa construiesc un stat de drept, nu unul in care doi indivizi, Kovesi si Coldea, sa spuna cine sa fie arestat ca nu le-a cantat in struna (…) Nu voi rabda sa se transforme in stat mafiot institutii in care am investit enorm. Cand au crezut ca sunt libere, au trecut la actiuni mafiote niste indivizi depozitari de informatii incredibil de importante. O sa-i opresc eu, indiferent care sunt costurile. S-a depasit o limita de functionare a statului de drept”, tuna si fulgera Basescu impotriva fostilor sai protejati.

In context, Basescu ii critica si pe magistratii care refuza sa-l audieze in dosarul Bica: ”Cer public sa fiu audiat legat de Bica, Udrea si fostul presedinte ANI, in instanta. Astept sa fiu chemat in instanta cu usile inchise. Statul nu trebuie facut praf, ori in dosarul Bica ce s-a intamplat din 2015 incoace e mizerabil”. Iar pentru a forta mana magistratilor, Basescu ameninta cu dezvaluiri publice: ”Va fi un moment in care voi incepe sa vorbesc public. Institutiile statului nu pot transforma statul intr-unul mafiot, care dispune arestari dupa bunul plac. Am avertizat: «Opriti-va!», dar si-au dus treaba la capat pentru ca Alina Bica nu le-a devenit sluga”.

Alina Bica: ”Kovesi vrea capul meu!”

Tot impotriva ”sistemului” a ridicat glas si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, care pune sale problemele penale pe seama antipatiei pe care i-o poarta Codruta Kovesi inca din 2006 (an in care Kovesi a fost numita procuror general): ”Cand a avut loc schimbarea procurorului general in 2006 a avut loc deteriorarea relatiei intre mine si ea. Prima disputa a fost la un bilant (…) a fost disputa in fata colegilor, in care ea mi-a spus lucruri si eu ei. M-am situat gresit…imi era subalterna, indirect”. Bica a sustinut si ca doi ani mai tarziu, in 2008, a aflat de la un jurnalist care participase la o intalnire cu magistrati ca figureaza pe lista neagra a Laurei Kovesi: ”Mi-a povestit ca magistrati spuneau ca  Laura Codruta Kovesi va avea capul meu pe masa si ca exista un grup de lucru care sa se ocupe de mine”.

Daniel Moldoveanu, implicat si el in retrocedarile ANRP

Trimis in judecata intr-un dosar cu retrocedari ilegale, Horia Simu il baga la apa pe Daniel Moldoveanu – fost consilier prezidential (si om de incredere) al lui Traian Basescu, spunand ca le-a dat procurorilor DNA informatii legate de implicarea lui Moldoveanu in retrocedarile ilegale. La o zi dupa ce Simu s-a intrebat, pe Facebook, de ce el este judecat in timp ce fostul consilier a scapat doar cu un autodenunt, surse judiciare au confirmat ca numele fostului consilier prezidential apare si el in dosarele legate de retrocedarile ilegale de la ANRP.

author avatar
Simona Badulescu
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger