AcasăNewsBoala necunoscuta in Nigeria: victimele mor in doar 24 de ore de...

Boala necunoscuta in Nigeria: victimele mor in doar 24 de ore de la primele simptome!

O afectiune ale carei manifestari sunt pe cat de violente, pe atat de greu de etichetat la prima vedere a facut un numar mare de victime, in ultimele zile, in Nigeria.

UPDATE – Seful Departamentului de comunicare al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a anuntat, pe Twitter, faptul ca principala ipoteza luata in calcul pentru situatia inregistrata in Ondo, orasul nigerian in care s-a inregistrat cele 18 decese, ar fi aceea ca moartea persoanelor rapuse rapid de suferinta ar fi fost cauzata de erbicide. Gregory Hartl mentioneaza, totodata, ca investigatiile menite sa descopere prezenta unei infectii de tip bacterial nu se confirma. Drept urmare, nu ar fi sanse sa fie vorba despre febra tip Ebola, cum s-au temut multi. –

Persoanele care au contractat afectiunea ce afecteaza preponderent sistemul nervos central pierd lupta cu boala necunoscuta in circa 24 de ore de la aparitia primelor simptome. Vorbind despre simptome, acestea sunt, conform BBC, dureri de cap, afectarea progresiva a vederii, precum si pierderea cunostintei.

Primele probleme au aparut intr-un oras din sud-vestul Nigeriei. Si, desi par a fi semne specifice prezentei virusului febrei tip Ebola, expertii spun ca nu ar fi vorba despre febra de tip hemoragic care continua sa faca ravagii pe continentul amintit.

In doar cateva zile, numarul deceselor inregistrate in perimetrul statului african a ajuns la 18, anunta aceeasi sursa. De parca vestile nu ar fi deja suficient de ingrijoratoare, specialistii in sanatate precizeaza ca boala pe care o catalogheaza deocamdata drept „misterioasa” se extinde cu repeziciune. Urmeaza ca, pe baza unor teste suplimentare, specialistii sa incerce sa stabileasca exact despre ce boala este vorba.

sursa foto: sanatate.bzi.ro

219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger