AcasăNewsBruxelles: Jihadistii planuiau decapitarea in direct a unui magistrat

Bruxelles: Jihadistii planuiau decapitarea in direct a unui magistrat

Interceptarile au dejucat proiectul sinistru al teroristilor

Celula jihadista destructurata in 15 ianuarie 2015 la Vervieres planuia uciderea unui inalt responsabil belgian si apoi difuzarea pe Internet a socantelor imagini.

Interceptarile au dejucat proiectul sinistru al teroristilor

Macabrul proiect a fost confirmat de colonelul Hubert Bonneau, comandantul GIGN, fortele de interventie speciale ale jandarmeriei franceze, informeaza Le Soir. ”Ideea teroristilor era sa rapeasca un inalt responsabil belgian si sa-l decapiteze in direct, difuzand imaginile pe Internet. GIGN a intervenit in Belgia, in urma unei cereri de cooperare internationala, care a functionat”, a declarat comandantul GIGN. Declaratia lui Bonneau confirma o informatie in acest sens, survenita dupa asaltul trupelor de elita in Verviers, care a costat viata a doi jihadisti, potrivit careia ”teroristii aveau in plan rapirea unui magistrat pentru a-l decapita si a difuza imaginile acestei crime pe Internet”. Planul insa a esuat, dupa ce interceptari telefonice au aratat ca, alaturi de acest proiect sinistru, tinta teroristilor erau forte de politie si cladiri ale justitiei. Luni, se va deschide procesul celulei teroriste din Verviers. In acest dosar, 16 persoane sunt acuzate de participare la activitati legate de o grupare terorista. Presupusul sef al retelei, belgianul Abdelhamid Abaaoud, a fost ucis in noiembrie 2015 in asaltul de la Saint-Denis.

ISIS poate fabrica arme chimice proprii

Directorul general al Organizatiei pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) a declarat ca exista semne potrivit carora organizatia terorista este in stare sa-si fabrice arme chimice in Siria si in Irak. ”Este foarte posibil sa detina aceste arme, tehnologia si accesul la substante care ar putea fi utilizate pentru producerea de arme chimice”, a declarat Ahmet Uzumcu. In februarie, directorul CIA, John Brennan, a declarat ca jihadistii ISIS au capacitatea sa fabrice mici cantitati de clor si iperita. Echipele OIAC au gasit dovezi pentrivit carora iperita a fost deja utilizata in Irak si in Siria, in special in provincia Alep.

author avatar
National
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger