AcasăNewsBucurestiul de poveste: S-AU APRINS LUMINITELE! Cate milioane de beculete vor lumina...

Bucurestiul de poveste: S-AU APRINS LUMINITELE! Cate milioane de beculete vor lumina Capitala!

Bucurestiul s-a luminat, de Sfantul Nicolae. In seara de 6 decembrie, primarul Sorin Oprescu a aprins beculetele de Sarbatori  de pe marile bulevarde ale Capitalei. De asemenea, bucurestenii pot sa se bucure de atmosfera de poveste, in perioada sarbatorilor de iarna, mergand la targuri de profil, de unde vor putea cumpara cadouri pentru cei dragi.

Trei milioane de beculete s-au aprins, vineri seara, in Capitala, pe un traseu de 23 de kilometri, cu ocazia sarbatorilor, de la esplanada cu statui din Piata Universitatii, de primarul Sorin Oprescu. La eveniment au asistat sute de bucuresteni, intre care foarte multi copii.

“La multi ani celor pe care ii cheama Nicolae si Nicoleta, din tot sufletul. Va doresc tuturor sa aveti Sarbatori fericite alaturi de familiile dvs., de copii dvs. (…) La multi ani, Bucuresti! La multi ani, Romania!”, a spus edilul Capitalei, Sorin Oprescu, inainte de a apasa butonul care a aprins cele trei milioane de luminite din Bucuresti.

Bulevardele impodobite de iarna sunt Magheru, Nicolae Balcescu, I. C. Bratianu si Unirii, de la Piata Unirii pana la Palatul Parlamentului si de la Palatul Parlamentului pana la intersectia cu Mircea Voda, Lascar Catargiu si Regina Elisabeta, dar si pe Soseaua Kiseleff si in Piata Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, in Centrul Istoric, in Piata Constitutiei, Piata Regelui, Piata George Enescu si Piata Universitatii, precum si pe bulevardul Buzesti – Berzei, in Piata George Enescu, in Centrul Istoric si in Piata Regelui.

De asemenea, vor fi aprinse luminitele si pe Calea Dorobanti, Bulevardul Aviatorilor, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Piata Charles de Gaulle, Piata Rosetti, Bulevardul Carol si la Piata Presei Libere.

Totodata, beculetele se aprind si la intrarea in Bucuresti de pe DN1, A2 si A1, la intrarea in Bucuresti dinspre Giurgiu, pe Bulevardul Tineretului, la intrarea in Parcul Tineretului, pe Bulevardul Ferdinand, in Piata Operei, precum si pe Calea Dorobantilor, intre Piata Dorobanti si Soseaua Stefan cel Mare.

Bucurestenii pot sa mearga la diverse targuri organizate de sarbatori. “Un targ va fi pe trotuarul din fata magazinului Unirii, mergand pe toata lungimea. O sa fie targul de la Piata Universitatii si or sa mai fie si in Parcul Herastrau, organizate de primarii. Apoi, din 5-6 ianuarie, se strange tot si intram in normalitate”, a mai spus edilul.

author avatar
Alina Costache
931 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger