AcasăNewsBugetul pe 2015 a fost adoptat de Parlament. PNL il contesta la...

Bugetul pe 2015 a fost adoptat de Parlament. PNL il contesta la Curtea Constitutionala!

Bugetul de stat pe 2015 a fost adoptat in Parlament, duminica dimineata.

Este al treilea si ultimul pas in ceea ce priveste bugetul pe anul viitor, dupa ce, vineri, s-a votat pe articole textul proiectului legii bugetului de stat pe 2015 si anexele, iar sambata a fost votat proiectul legii asigurarilor sociale de stat pe 2015.

Duminica, bugetul a fost adoptat in Parlament cu 339 de voturi „pentru” si 141 de voturi „impotriva”. Evident, nu au lipsit momentele incinse.

Liberalii au anuntat deja ca vor contesta bugetul la Curtea Constitutionala. „Proiectul de buget nu este legal si nu respecta obligatiile internationale. Grupurile noastre parlamentare au luat decizia sa conteste bugetul la Curtea Constitutionala pentru ca vorbim, practic, de un buget care este neconstitutional”, a fost mesajul transmis de deputatul liberal Eugen Nicolaescu.

In schimb, premierul Victor Ponta a anuntat ca „avem un Guvern stabil, un presedinte nou si un buget pe masura, iar aceste aspecte ma indeamna sa cred ca putem sa colaboram la nivel politic si sa speram la un an 2015 mult mai bun decat cei 10 anteriori”.

De asemenea, Victor Ponta a afirmat ca „bugetul pe 2015 prevede masuri de crestere economica si masuri pentru crearea de locuri de munca, dar vorbim si de scaderea CAS, scaderea TVA pentru turism la produsele all inclusive sau masuri de dreptate sociala pentru cresterea pensiilor, a alocatiilor pentru copii sau a indemnizatiilor pentru persoanele cu dizabilitati”.

author avatar
Cristi Ionita
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger