AcasăOldAfla cum poti cumpara mai usor o masina second-hand

Afla cum poti cumpara mai usor o masina second-hand

Achizitionarea unei masini rulate este, in foarte multe cazuri, ca si cum ai juca la loterie: tine de noroc. Pe de o parte sunt clientii care incearca sa scoata un pret cat mai bun, ignorand astfel micile defecte, iar pe de alta parte sunt proprietarii, care sunt dispusi sa recurga la inselatorii pentru a-si vinde marfa.

InspectorAuto.ro a lansat un ghid practic destinat cumparatorilor de masini rulate, cu ajutorul caruia soferii pot reduce la minimum sansele de a fi pacaliti. Acest ghid este disponibil gratuit si poate fi descarcat de pe site-ul InspectorAuto.ro. Ghidul are 6 pagini si 53 de puncte de verificare, acesta fiind disponibil si in varianta pentru masinile din Romania, si in varianta pentru masinile aduse din afara tarii. Scopul ghidului este sa-i faca pe clienti sa fie mai atenti la detalii indiferent cat de mult pe place masina aflata la vanzare. ”Acest ghid este menit sa-l aduca pe client mai degraba in zona rationala a procesului de achizitie si sa-l indeparteze de sfera emotionala, care poate mult mai usor sa-l conduca spre o alegere paguboasa”, a spus Mihai Cune, fondator si director general al InspectorAuto.ro. Conform unor studii s-a constatat ca 80% dintre masinile SH aduse in Romania au kilometrajele masluite, iar un client are sanse in proportie de 60% sa dea peste una cu vicii ascunse, fie a fost furata, fie a avut multe daune (posibil daune totale).

Tinerii pana in 35 de ani au prioritate la Prima Masina

Guvernul are pe ordinea de zi discutii legate de aprobarea plafonului de anul acesta pentru programul Prima Masina. Fata de anul trecut noile norme de aplicare prevad conditii de creditare reviziuite si dobanzi mai avantajoase. Dosarele vor fi aprobate cu prioritate pentru tinerii intre 18 si 35 de ani. Persoanele fizice pot achizitiona un singur autoturism nou al carui pret sa nu depaseasca suma de 50.000 de lei. Prin acest program se incurajeaza cumpararea  de autovehicule situate in palierele joase de pret sau masinile putin poluante cu litraj mic si consum redus de combustibil. Evident, la data solicitarii creditului garantat, beneficiarul programului are varsta de minimum 18 ani si trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al autoturismului nou, care in noua formula poate fi sustinut cu ajutorul primei de casare obtinuta pentru o masina veche. In 2015, valoarea primei de casare a fost stabilita la 1.500 de euro.

461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger