AcasăOldAtentie, guvernanti! Romanii sunt pesimisti fata de viitorul economic al tarii

Atentie, guvernanti! Romanii sunt pesimisti fata de viitorul economic al tarii

Guvernul se lauda cu marete realizari, dar tara pare sa mearga intr-o directie gresita

Guvernul actual nu mai conteneste cu lauda de sine in privinta marilor realizari ale sale din 2014, insa populatia nu impartaseste acest optimism, dimpotriva. Patru din zece romani cred ca economia a regresat si aproape 58% din populatie se teme de somaj si nici nu se gandeste la cumpararea unui obiect important in casa.

Guvernul se lauda cu marete realizari, dar tara pare sa mearga intr-o directie gresita

Barometrul de Incredere a Consumatorului realizat de GfK pentru Comisia Europeana releva ca, in Romania, desi situatia economica pare mai buna decat in urma cu un an (cand era foarte proasta), populatia este, mai degraba pesimista. Astfel, patru din zece  romani afirmau in decembrie 2014 ca starea generala a economiei a suferit un regres anul trecut fata de 2013. Potrivit studiului, o treime dintre romani spuneau la sfarsitul anului trecut ca situatia financiara a familiei lor este mai dificila decat in urma cu 12 luni. Romanii se tem si de somaj, 58% simtindu-se sub amenintarea pierderii locului de munca.

Investitiile in casa, un vis

Atunci cand vine vorba de investitii in bunuri de folosinta indelungata, tot mai multi sunt cei care considera ca nu este un moment bun pentru astfel de achizitii in viitorul apropiat. Astfel, 49% dintre romani spuneau in decembrie 2014 ca nu intentioneaza sa cumpere un obiect important pentru locuinta in acest an. Atitudinea fata de economisire este foarte prudenta, deoarece, ca si in decembrie 2013, doar 20% dintre romani apreciaza ca este o perioada propice pentru a pune bani deoparte. Mai rau, aproape 60% sustin ca din veniturile lor abia reusesc sa acopere cheltuielile curente. OK, este criza, dar atunci nici guvernantii sa nu se mai laude cu maretele realizari, deoarece Romania nu pare sa mearga intr-o directie buna.

author avatar
Arpad Dobre
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger