AcasăOldAXA nu-si mai vinde operatiunile de pe piata romaneasca

AXA nu-si mai vinde operatiunile de pe piata romaneasca

AXA Romania urma sa fie preluata de Certinvest (70% si SIF Transilvania (30%)

Grupul AXA a anuntat ca renunta la vanzarea operatiunilor sale din Romania, desi semnase in decembrie 2014 un contract in acest sens cu Certinvest si SIF Transilvania.

AXA Romania urma sa fie preluata de Certinvest (70% si SIF Transilvania (30%)

SAI Certinvest si SIF Transilvania anuntau, la finele anului trecut, incheierea unui acord prin care Grupul AXA urma sa vanda  operatiunile sale de asigurari de viata si economisire din Romania catre SAI Certinvest si SIF Transilvania si sa se retraga de pe piata din Romania. In conformitate cu termenii acordului, SAI Certinvest urma sa cumpere o participatie de 70% din filiala AXA din Romania, AXA Life Insurance SA, in timp ce SIF Transilvania prelua 30%. SAI Certinvest este cea mai mare companie romaneasca independenta de asset management (fonduri de actiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), cu active in administrare de peste 250 milioane de lei si o experienta de peste 20 de ani in investitii pe piata din Romania. SIF Transilvania este o societate listata la Bursa de Valori Bucuresti si administreaza active in valoare de aproximativ 250 milioane de euro. Compania are o politica de investitii diversificata, cu expuneri semnificative in domeniul financiar, turism si imobiliar. Toate bune si frumoase, dar AXA s-a razgandit.

Contract anulat

Grupul AXA a anuntat, ieri, incetarea contractului de vanzare a operatiunilor de asigurari AXA Life Insurance Romania catre Certinvest si SIF Transilvania, semnat in 18 Decembrie 2014. „AXA evalueaza optiunile sale strategice, luand in considerare interesul clientilor si al angajatilor sai din Romania”, se mai arata in laconica informare ce ne-a fost trimisa la redactie.

 

author avatar
Arpad Dobre
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger