AcasăOldBig Brother-ul financiar, dat in judecata de Fondul Proprietatea

Big Brother-ul financiar, dat in judecata de Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea (FP) a initiat o actiune in justitie impotriva Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), pentru a obtine comisioane suplimentare pentru administratorul Fondului, Franklin Templeton.

Grzegorz Konieczny, pus de Franklin Templeton sa faca profit prin Fondul Proprietatea

Actionarii FP, in majoritate straini, au decis in aprilie 2012 vanzarea de actiuni si virarea banilor catre investitori. De asemenea, conducerea FP a aprobat si modificarea contractului de administrare, prin introducerea unui comision suplimentar pe care ar urma sa il incaseze Franklin Templeton.

La vremea respectiva, asa-numitul Big Brother financiar (actualul ASF) nu era inca infiintat, iar Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins in ianuarie 2013 aplicarea comisioanelor suplimentare. Este vorba de comisioane  de cate 1,5% pe care Franklin Templeton urma sa le incaseze din vanzarea participatiilor din portofoliul FP si distribuirea de dividende suplimentare, dar CNVM nu a fost de acord, motivand ca acestea ar incalca termenii conveniti la licitatia pentru numirea administratorului FP. Intre timp s-a infiintat ASF, care a absorbit CNVM, iar Fondul Proprietatea a dat in judecata Big Brother-ul financiar, pentru a putea pune in aplicare comisioanele suplimentare.

author avatar
Arpad Dobre
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger