AcasăOldCasele, de doua ori mai ieftine decat apartamentele cu trei camere

Casele, de doua ori mai ieftine decat apartamentele cu trei camere

In Bucuresti, apartamentele cu patru camere costa 1.100 de euro/mp, iar o casa, 610 de euro/mp

Preturile de vanzare ale caselor din marile orase au ajuns sa fie, in unele cazuri, chiar de doua ori mai mici decat cele ale apartamentelor cu trei si patru camere. Cele mai mari diferente se inregistreaza in Constanta si Bucuresti.

In Bucuresti, apartamentele cu patru camere costa 1.100 de euro/mp, iar o casa, 610 de euro/mp

In Bucuresti, pretul mediu pentru o casa/vila este de 613 euro/mp, cu 43% mai mic decat cel al unui apartament cu trei camere si cu 45% mai mic decat cel al unui apartament cu patru camere. O analiza Imobiliare.NET arata ca, in aprilie, pretul mediu al unui apartament cu trei camere in Capitala a ajuns la 1.071 euro/mp, iar cel al unui apartament cu patru camere, la 1.116 euro/mp. Potrivit statisticilor portalului imobiliar, cel mai scazut pret mediu al caselor/vilelor din orasele importante de provincie se inregistreaza in Constanta, de 400 euro/mp, la jumatate fata de pretul mediu al apartamentelor cu patru camere. In aprilie, pretul mediu al apartamentelor din Constanta cu trei camere a ajuns la 826 euro/mp, dublu fata de cel al caselor din zona, iar cel al apartamentelor cu patru camere a ajuns la 803 euro/mp.

Preturi in provincie

In Cluj, pretul mediu al unei case/vile este mai mare decat in Bucuresti, ridicandu-se la 645 euro/mp, in vreme ce apartamentele cu trei camere costa 1.026 euro/mp, iar cele cu patru camere – 1.000 euro/mp. In Iasi, o casa/vila costa 485 euro/mp, iar apartamentele cu trei si patru camere se vand cu 889 euro/mp, respectiv 897 euro/mp. In Brasov, pretul mediu al unei case/vile este de 550 euro/mp, in vreme ce apartamentele cu  trei camere costa  847 euro/mp, iar cele al cu patru camere – 746 euro/mp.

author avatar
Arpad Dobre
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger