AcasăOldCET-urile vor arde gaz ieftin cu voie de la Comisia Europeana

CET-urile vor arde gaz ieftin cu voie de la Comisia Europeana

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat, ieri, ca guvernul a primit acordul scris al Comisiei Europene privind pretul la gaze pentru centralele termoelectrice (CET) si va adopta o ordonanta de urgenta pentru ca pretul gazelor sa nu creasca la CET-uri. In acest an a fost liberalizata piata non-casnica a gazelor, iar tariful la consumatorii industriali a ajuns la 90 de lei/megawat, fata de 53 de lei/megawatt la consumatorii casnici. Reprezentantii institutiilor din domeniu avertizeaza ca, in aceste conditii, CET-urile ar urma sa produca agent termic mai scump cu 28%-38%, majorand factura la incalzire. Ministrul Razvan Nicolescu sustine contrariul, el declarand ieri ca guvernul a primit acordul scris al Comisiei Europene privind pretul la gaze pentru CET-uri si va adopta o ordonanta de urgenta pentru ca tariful sa nu creasca la acesti consumatori industriali.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat, ieri, ca guvernul a primit acordul scris al Comisiei Europene privind pretul la gaze pentru centralele termoelectrice (CET) si va adopta o ordonanta de urgenta pentru ca pretul gazelor sa nu creasca la CET-uri.

Razvan Nicolescu sustine ca CET-urile vor avea prioritate la achizitia de gaz ieftin

In acest an a fost liberalizata piata non-casnica a gazelor, iar tariful la consumatorii industriali a ajuns la 90 de lei/megawat, fata de 53 de lei/megawatt  la consumatorii casnici. Reprezentantii institutiilor din domeniu avertizeaza ca, in aceste conditii, CET-urile ar urma sa produca agent termic mai scump cu 28%-38%, majorand factura la incalzire. Ministrul Razvan Nicolescu sustine contrariul, el declarand ieri ca guvernul a primit acordul scris al Comisiei Europene privind pretul la gaze pentru CET-uri si va adopta o ordonanta de urgenta pentru ca tariful sa nu creasca la acesti consumatori industriali.

author avatar
Arpad Dobre
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger