AcasăOldChiriile din Bucuresti, in cadere libera

Chiriile din Bucuresti, in cadere libera

Chiriile apartamentelor vechi cu doua-trei camere au scazut la 360-500 de euro pe luna

Chiriile apartamentelor din Bucuresti s-au ieftinit notabil in mai fata de aprilie, in timp ce pretul de inchiriere a garsonierelor a ramas nemodificat. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat la apartamentele noi cu doua camere.

Chiriile apartamentelor vechi cu doua-trei camere au scazut la 360-500 de euro pe luna

La apartamentele construite inainte de anul 2000 s-a consemnat o scadere pe linie. Conform cifrelor oferite de Imobiliare.NET, apartamentele cu doua si trei camere au inregistrat o scadere de 6% in ultima luna, ajungand la un pret mediu de inchiriere de 366 de euro, respectiv 507 de euro in mai, de la 390 de euro pentru un apartament cu doua camere, respectiv 541 de euro pentru un apartament cu trei camere in aprilie. Pe de alta parte, pretul mediu de inchiriere pentru un apartament cu trei camere din Bucuresti este in aceasta luna de 592 de euro, fata de 632 de euro, cat era in aprilie. In cazul apartamentelor cu patru camere, chiria a scazut in mai la 933 de euro, de la 992 de euro in aprilie.

Scaderi mari la apartamentele noi

Pe segmentul apartamentelor noi (construite dupa 2000) se inregistreaza cea mai abrupta scadere, in cazul apartamentelor cu doua camere. Acestea s-au prabusit cu 13%, pana la 458 de euro in mai, de la 528 de euro in aprilie. Potrivit statisticii, si chiriile pentru apartamentele noi cu trei camere au pierdut 4% in mai fata de aprilie, ajungand, in medie, la 910 euro, de la 948 de euro luna trecuta. Locuinte noi care au o usoara crestere in mai fata de aprilie sunt garsonierele, ale caror chirii s-au majorat cu 2% in ultima luna. Astfel, pretul mediu de inchiriere al unei garsoniere noi a ajuns la 267 de euro in mai, fata de 262 de euro, cat era in aprilie.

 

author avatar
Arpad Dobre
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger