AcasăOldFinantari de cate 30.000 de euro pentru lansarea in afaceri non-agricole

Finantari de cate 30.000 de euro pentru lansarea in afaceri non-agricole

Tinerii si angajatorii beneficiaza de consultanta pentru obtinerea fondurilor europene

Tinerii someri care infiinteaza IMM-uri sau angajatorii care faciliteaza accesul pe piata muncii pot accesa pachete integrate de finantari nerambursabile de pana la 30.000 de euro.

Tinerii si angajatorii beneficiaza de consultanta pentru obtinerea fondurilor europene

Cele mai recente date la nivel national arata ca somajul in randul tinerilor romani intre 15-24 de ani are o rata de  23,6% (33,3% in mediul urban si 17,1% in mediul rural). Pentru a reduce somajul, Romania va beneficia pana in 2020 de peste 4,7 miliarde de euro pentru formarea capitalului uman.

Pachete de subventii

Prin programul Garantia pentru tineri urmeaza sa se acorde suplimente si din fonduri europene in baza unor proceduri la care se lucreaza in aceasta perioada. Reprezentantii Confederatiei Sindicale Nationale Meridian organizeaza periodic seminarii pentru informarea tinerilor si a antreprenorilor despre oportunitatile de finantare oferite prin programul amintit. Astfel, tinerii care initiaza o afacere si creeaza intreprinderi mici si mijlocii, cu accent pe cele cu profil non-agricol din mediul urban, vor putea primi o finantare sub  forma de pachete integrate in valoare de aproximativ 30.000 de euro din Fondul Social European si/sau Initiativa privind Ocuparea Tinerilor. Pentru aceasta masura sunt prevazute mai multe forme de stimulare: mentoratul pentru tinerii intreprinzatori, subventiile pentru crearea de intreprinderi, dar si cursuri subventionate de formare pentru noii antreprenori. Sprijinul financiar va fi insotit de acordarea de servicii de consiliere, consultanta, formare profesionala antreprenoriala si alte forme de sprijin pentru dezvoltarea afacerii infiintate.

 

author avatar
Arpad Dobre
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger