AcasăOldFinantari pentru bizoni

Finantari pentru bizoni

In zonele Tarcu si Poiana Rusca vor fi adusi 100 de zimbri

Comisia Europeana a aprobat, recent, finantari pentru o serie de proiecte in domeniul mediului: reducerea emisiilor cu efect de sera, promovarea de proceduri de achizitii publice ecologice si repopularea cu zimbri a unor zone din sud-vestul tarii.

In zonele Tarcu si Poiana Rusca vor fi adusi 100 de zimbri

Finantarea europeana totala alocata acestor proiecte se ridica la peste 2,8 milioane de euro. Cele trei proiecte cu implicare romaneasca sunt:

–          Re-Bison/Stichting Rewilding Europe – un program de repopulare cu 100 de zimbri (Bison bonasus) a zonelor Tarcu si Poiana Rusca din sud-vestul Romaniei. Contributia UE reprezinta peste 1,36 milioane de euro din valoarea totala de1,8 milioane euro.

–          GPPbest – promovarea unor noi modele de consum durabil, prin evidentierea beneficiilor aduse de procedurile de achizitii publice ecologice si extinderii aplicarii acestora.

–          GreenYourMove – reducerea gazelor cu efect de sera, prin introducerea unei strategii durabile de mobilitate si prin promovarea unor optiuni de naveta si calatorie optime si ecologice.

author avatar
Arpad Dobre
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger