AcasăOldFirmele nu vor mai putea scumpi din mers lucrarile publice

Firmele nu vor mai putea scumpi din mers lucrarile publice

Firmele contractante vor putea majora valoarea lucrarilor publice cu maximum 1%

Legislatia privind contractele de achizitii publice a suferit modificari importante, astfel ca firmele care au fost deja selectate nu vor mai putea dubla sau tripla valoarea lucrarilor sau a serviciilor publice, ca pana acum.

Firmele contractante vor putea majora valoarea lucrarilor publice cu maximum 1%

Guvernul a modificat normele de aplicare a prevederilor privind atribuirea contractelor de achizitie publica, pe de o parte pentru solutionarea unor probleme ridicate, in mod constant, in practica achizitiilor publice, iar, pe de alta parte, pentru eliminarea barierelor artificiale aparute in activitatea curenta a autoritatilor contractante. Executivul a adoptat o Hotarare care modifica si completeaza HG 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din OUG 34/2006.

Rezilieri si modificari de contracte

O serie de modificari incluse in actul normativ urmaresc clarificarea unor situatii inca nereglementate sau reglementate insuficient si vizeaza urmatoarele aspecte:

1. In cazul rezilierii contractului de achizitie publica din vina exclusiva a contractantului, autoritatea contractanta emite documentul constatator in termen de 14 zile de la data rezilierii. Un exemplar al acestui document constatator se va incarca in SEAP (sistemul electronic de achizitii publice) si va putea fi vizualizat de toti cei interesati. In vechea legislatie nu exista obligativitatea incarcarii documentului in SEAP.

2. Se introduce posibilitatea ofertantului de a corecta propunerea financiara si propunerea tehnica, astfel:

– ofertantul  are posibilitatea sa corecteze elementele propunerii financiare, ca urmare a unor erori aritmetice;

– fara a fi afectat pretul prevazut in propunerea financiara, corectarea abaterilor tehnice minore a fost limitata la maximum 1% din pretul total al ofertei;

– ofertantul are posibilitatea sa modifice propunerea tehnica ca urmare a existentei unor abateri tehnice minore, care au la baza erori materiale evidente si care pot fi completate/corectate intr-un mod care nu conduce in realitate la depunerea unei noi oferte.

author avatar
Arpad Dobre
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger