AcasăOldFiscul trage oblonul firmelor care nu dau bonuri fiscale

Fiscul trage oblonul firmelor care nu dau bonuri fiscale

Inspectorii Fiscului vor posta un afis pentru informarea clientilor privind suspendarea activitatii firmei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a avertizat ca magazinele sau firmele care nu elibereaza bonuri fiscale pentru clienti vor fi inchise si sigilate, pana cand agentii economici isi vor cumpara case de marcat electronice.

Inspectorii Fiscului vor posta un afis pentru informarea clientilor privind suspendarea activitatii firmei

Procedura de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe intreaga perioada a suspendarii a intrat in vigoare de ieri si va fi dispusa in cazul in care inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala constata incalcarea urmatoarelor obligatii legale:

–           dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achizitionate doar de la distribuitori autorizati sau unitati acreditate;

–           utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale;

–           emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realitatii;

–           intocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase in/din sertarul casei de marcat.

Sanctiuni dure

Noile sanctiuni prevazute de lege pentru incalcarea obligatiilor mentionate anterior sunt urmatoarele:

–         amenda contraventionala de la 10.000 lei la 15.000 lei si

–         suspendarea activitatii operatorului economic in punctul de lucru pentru o perioada cuprinsa intre o luna si 3 luni.

De asemenea, daca agentii economici detin sume nejustificate, acestea se confisca si se dispune amenda de la 2.000 lei la 4.000 lei. La data suspendarii unitatea este sigilata de echipa de control si se afiseaza anuntul: „Activitate suspendata de Antifrauda – ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”. Ruperea sigiliului constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de pana la un an.

author avatar
Arpad Dobre
859 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger