AcasăOldHidroelectrica da bani pe trofee, dar n-are fonduri pentru reparatii

Hidroelectrica da bani pe trofee, dar n-are fonduri pentru reparatii

Cristinel Popescu acuza conducerea Hidroelectrica de alocarea aiurea a fondurilor companiei

Liderul sindicatului Portile de Fier, Cristinel Popescu, sustine ca Hidroelectrica a dat 100.000 de euro pentru organizarea „Trofeului Energeticianului”, desi compania de stat se afla in insolventa. Recent, o turbina de la Portile de Fier I s-a defectat, periclitand activitatea hidrocentralei, dar oficialii au redus fondurile pentru reparatii.

Cristinel Popescu acuza conducerea Hidroelectrica de alocarea aiurea a fondurilor companiei

Cristinel Popescu a dezvaluit ca, desi Hidroelectrica se afla in insolventa, iar conducerea a taiat din fondurile alocate reparatiilor si investitiilor, pentru organizarea „Trofeului Energeticianului” s-au gasit, totusi bani. Si nu putini, afirma Popescu, precizand ca s-ar fi alocat mult perste 100.000 de euro, din care aproximativ 80.000 de lei ar fi reprezentat doar primele.

Probleme grave, acuzatii pe masura

Liderul sindical  sustine, pe de alta parte, ca la Portile de Fier I este nevoie urgenta de reparatii, in conditiile in care ploile abundente din ultimele zile au inundat un modul al hidrocentralei, periclitand desfasurarea activitatii in conditii de siguranta. „Pacat ca nu s-au alocat bani si pentru reparatii ulterioare maretei retehnologizari. Astfel, turbina 4 a centralei Portile de Fier I nu ar fi intrat in avarie in data de 22.07.2014, orele 8.30, pentru ca ploua torential pe dulapurile de automatica si protectie ale grupurilor”, a precizat Popescu. El aduce si alte acuzatii grave conducerii. „Unii muncesc, iar altii incaseaza banii, si nu putini, pentru ca in timp ce noua ni se deconteaza sume foarte mici, firme terte care au contracte cu Hidroelectrica incaseaza pe lucrari efectuate cu salariatii Hidroserv sume semnificative”, a dezvaluit Popescu. Conducerea Hidroelectrica nu a formulat un raspuns la aceste acuzatii.

 

author avatar
Arpad Dobre
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger