AcasăOldHidroelectrica i-a batut pe „baietii destepti” si la Viena

Hidroelectrica i-a batut pe „baietii destepti” si la Viena

Consortiul Andritz-Voith a obtinut, inca din 1997, toate contractele de retehnologizare a hidrocentralelor

„Baietii destepti” din domeniul retehnologizarii au incercat, fara succes, sa incalce un contract cu Hidroelectrica, iar firma de stat din Romania a obtinut o decizie judecatoreasca favorabila la Viena.

Consortiul Andritz-Voith a obtinut, inca din 1997, toate contractele de retehnologizare a hidrocentralelor

Hidroelectrica a incheiat in 2004 cu consortiul Andritz- Voith un contract in valoare de 400 milioane euro, pentru retehnologizarea hidrocentralelor de pe Oltul Inferior: Ipotesti, Draganesti, Frunzaru, Rusanesti si Izbiceni.

Au ruginit turbinele din inox

Centralele au fost retehnologizate intre anii 2006-2013, iar in perioada de garantie toate componentele din otel inox ale turbinelor au inceput sa corodeze. Consortiul Andritz – Voith a fost notificat sa ia masuri de remediere, dar firmele au refuzat acest lucru. In iulie 2014, Hidroelectrica a solicitat Unicredit Austria executarea garantiilor bancare de buna executie emise de cele doua firme. Consortiul Andritz-Voith s-a adresat instantelor austriece si, intr-o prima etapa, a obtinut in Austria suspendarea executarii scrisorilor de garantie. Hidroelectrica a contestat masurile dispuse, avand castig de cauza in fata Tribunalului de la Viena, care a dispus revocarea masurii de suspendare. Curtea Regionala din Viena a respins si apelul declarat de Andritz, astfel ca Hidroelectrica va executa scrisoarea de garantie a acestei firme.

author avatar
Arpad Dobre
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger