AcasăOldIncredibil! Conducerea BCR, preluata de un... roman!

Incredibil! Conducerea BCR, preluata de un… roman!

Sergiu Manea (foto) preia conducerea BCR, dupa demisia lui Thomas Spurny

Consiliul de Supraveghere al BCR l-a nominalizat pe Sergiu Manea, actualmente vicepresedinte, drept CEO succesor al lui Tomas Spurny, care a demisionat din functie.

Sergiu Manea (foto) preia conducerea BCR, dupa demisia lui Thomas Spurny

Sergiu Manea este, in prezent, vicepresedinte pentru Corporate Banking si Piete de Capital. Tomas Spurny a indeplinit responsabilitatile de CEO pe parcursul ultimilor trei ani si jumatate, cu mandatul de a gestiona un amplu proces de restructurare si redresare financiara a bancii. „Astept cu nerabdare sa ma intorc la Praga, orasul meu de origine, unde am decis sa dau curs unei alte oportunitati de a ocupa o pozitie manageriala”, a declarat Spurny. Incepand cu 1 octombrie 2015, Sergiu Manea va deveni succesorul sau in pozitia de CEO al BCR. Manea s-a alaturat BCR odata cu revenirea sa in Romania in anul 2012, continuand o cariera de peste cincisprezece ani la nivel international, in roluri manageriale de investment si corporate banking.

Thomas Spurny

In pozitia sa de vicepresedinte, Manea a asigurat conducerea liniei functionale Corporate, supervizand diviziile de servicii bancare pentru companii mari, reteaua de centre comerciale dedicate companiilor mici si mijlocii, investment banking, piete de capital, trazactii bancare si finantarea comertului, sector public si finantarea infrastructurii. „BCR este o banca pentru Romania si intreaga echipa de aici priveste cu incredere catre indeplinirea acestei misiuni din ce in ce mai bine”, a declarat Sergiu Manea.

author avatar
Arpad Dobre
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger