AcasăOldIntreprinzatorii cer simplificarea fiscalitatii

Intreprinzatorii cer simplificarea fiscalitatii

Tinerii intreprinzatori vor asistenta guvernamentala pentru deschiderea unei afaceri

Antreprenorii romani sustin ca simplificarea fiscalitatii este mai importanta decat scaderea taxelor si vor o agentie guvernamentala care sa-i asiste la deschiderea afacerilor.

Tinerii intreprinzatori vor asistenta guvernamentala pentru deschiderea unei afaceri

Potrivit studiului Ernst % Young „Antreprenorii vorbesc – Barometrul antreprenoriatului romanesc”, 60% dintre intreprinzatorii romani vor, in primul rand, simplificarea regulilor fiscale si a reglementarilor privind calcularea obligatiilor fiscale. Reducerea fiscalizarii veniturilor companiilor este ceruta de numai  14% dintre firme, urmata de dezvoltarea unei agentii guvernamentale care sa asiste afacerile noi in respectarea cerintelor fiscale (11%) si de reducerea fiscalizarii veniturilor persoanelor fizice (6%).

Solutii

Una dintre cele mai ieftine solutii pentru a ajuta antreprenorii romani in orientarea in hatisul legislativ sunt resursele online de informare si educare a antreprenorilor pentru conformarea la cerintele statului. Aceste resurse online, ca si un birou unic online pentru infiintarea firmelor, ar simplifica si mai mult procesele de deschidere si administrare a start-up-urilor.

Lansare greoaie in afaceri

Conform raportului Doing Business 2015, presupunand ca toate informatiile necesare infiintarii unei afaceri sunt disponibile fara costuri de timp si fara a apela la consultanti sau la plati neoficiale, in Romania e nevoie de opt zile pentru lansarea unui business. De asemenea, este nevoie de realizarea a cinci proceduri pentru deschiderea unei afaceri, fapt ce plaseaza Romania pe locul 38 din cele 189 de tari analizate de Ernst % Young.

author avatar
Arpad Dobre
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger