AcasăOldMarii consumatori de energie, scutiti de plata certificatelor verzi

Marii consumatori de energie, scutiti de plata certificatelor verzi

Abia s-a stins scandalul certificatelor verzi platite dublu de catre populatie, ca Guvernul vine cu un act normativ facut pe baza unui ghid al UE, care prevede ca marii consumatori de energie electrica vor fi scutiti de plata acelor certificate timp de zece ani. Plata dubla a certificatelor verzi introduse pe factura de energie electrica de catre distribuitori, cu acordul autoritatilor, a generat un scandal in urma caruia nu a avut de suferit decat populatia, iar Enel a anuntat, evident fara nicio legatura (?!), ca-si vinde „jucariile” din Romania si pleaca. Intre timp, scandalul parca s-a mai estompat, asa ca autoritatile se pregatesc acum sa negocieze cu UE un act normativ ce va rotunji binisor profiturile marilor consumatori de energie elecrica. Acestia vor beneficia, gratie unei hotarari de guvern, de scutirea de la plata certificatelor verzi pe zece ani. Mai ramane ca Guvernul sa negocieze cu UE acest aspect, insa discutile vor fi doar de forma, deoarece intregul act normativ a fost facut la sugestia Bruxelles-ului, pe baza unui ghid realizat de autoritatile europene. Populatia si firmele mai mici vor plati, in continuare acele certificate.

Abia s-a stins scandalul certificatelor verzi platite dublu de catre populatie, ca Guvernul vine cu un act normativ facut pe baza unui ghid al UE, care prevede ca marii consumatori de energie electrica vor fi scutiti de plata acelor certificate timp de zece ani.

Alro Slatina este unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrica din Romania

Plata dubla a certificatelor verzi introduse pe factura de energie electrica de catre distribuitori, cu acordul autoritatilor, a generat un scandal in urma caruia nu a avut de suferit decat populatia, iar Enel a anuntat, evident fara nicio legatura (?!), ca-si vinde „jucariile” din Romania si pleaca.  Intre timp, scandalul parca s-a mai estompat, asa ca autoritatile se pregatesc acum sa negocieze cu UE un act normativ ce va rotunji binisor profiturile marilor consumatori de energie elecrica.  Acestia vor beneficia, gratie unei hotarari de guvern, de scutirea de la plata certificatelor verzi pe zece ani. Mai ramane ca Guvernul sa negocieze cu UE acest aspect, insa discutile vor fi doar de forma, deoarece intregul act normativ a fost facut la sugestia Bruxelles-ului, pe baza unui ghid realizat de autoritatile europene. Populatia si firmele mai mici vor plati, in continuare acele certificate.

 

author avatar
Arpad Dobre
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger