AcasăOldMinisterul Energiei si-a „montat” alarma anticoruptie

Ministerul Energiei si-a „montat” alarma anticoruptie

Victor Grigorescu isi indeamna subalternii sa „rupa tacerea”

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anuntat ca avertizorul de integritate al Ministerului Energiei a devenit functional. Aceasta alarma anticoruptie poate fi activata de angajati care detin informatii despre fapte de coruptie, dar ezita sa le dezvaluie de teama unor consecinte negative.

Victor Grigorescu isi indeamna subalternii sa „rupa tacerea”

Ministerul Energiei pune la dispozitia celor care au cunostinta despre fapte de coruptie din interiorul sistemului sau al companiilor aflate sub autoritatea ministerului, la care statul este actionar majoritar, un instrument prin care sa le semnaleze, sub protectia anonimatului. Identitatea furnizorului de informatii ramane confidentiala atata timp cat acesta isi doreste. Ministrul Victor Grigorescu a anuntat pe Facebook lansarea „alarmei anticoruptie”, precizand ca  este un proiect pe care l-a avut in vedere inca din primele zile cand a ajuns la Ministerul Energiei. „Va indemn sa il folositi atunci cand aveti nevoie si sa va documentati asupra legislatiei care il reglementeaza”, a precizat Grigorescu. Cei care „rup tacerea” trebuie sa stie ca vor fi protejati prin:

–         Legea 571/2004, privind protectia personalului din autoritatile publice, institutiile publice si din alte unitati care semnaleaza incalcari ale legii;

–         Legea 682/2002, privind protectia martorilor.

Astfel, angajatii cu simt civic peste medie sunt invitati sa „toarne” orice fapta sau persoana susceptibila de acte de coruptie, deturnare de fonduri europene, abuz de putere, incompetenta si neglijenta in serviciu etc., adica tot ce se intampla, de fapt, la ordinea zilei, in institutiile publice.

author avatar
Arpad Dobre
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger