AcasăOldMinistrul Daniel Constantin sufera de cultul personalitatii

Ministrul Daniel Constantin sufera de cultul personalitatii

Marcel Andrei il acuza de Daniel Constantin de neimplicare in problemele crescatorilor de animale

Crescatorii de oi si capre au ajuns in pragul disperarii din cauza efectelor secetei si sustin ca pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, il intereseaza mai mult de cultul personalitatii decat de problemele din sector.

Marcel Andrei il acuza de Daniel Constantin de neimplicare in problemele crescatorilor de animale

Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania (SNCOCR), Marcel Andrei, se declara nemultumit de activitatea sefilor de la Agricultura.  „Ne intrebam daca Ministerul Agriculturii mai exista, pentru ca nu ne ajuta cu nimic. Cantitatea de lapte a scazut deja cu 50% si situatia se agraveaza pe zi ce trece”, a avertizat Andrei, care sustine ca, din cauza secetei a scazut si cantitatea de masa verde pe care o pot da animalelor, ceea ce duce la reducerea cu peste 30% a furajelor necesare pe perioada iernii. „De distrugerea sectorului zootehnic din Romania se face vinovat ministrul Agriculturii, preocupat mai mult de cultul personalitatii decat de problemele din sector. Cerem demiterea directorului din Ministerul Agriculturii Gheorghe Neata, care lucreaza pentru distrugerea zootehniei”, a declarat presedintele SNCOCR.

Blocarea drumurilor nationale

Daniel Constantin

Marcel Andrei a cerut si abrogarea Legii vanatorii, modificata in iulie. „Modificarile la aceasta lege au fost aprobate fara a fi consultate si asociatiile crescatorilor de animale, sunt aberante si incalca in mod grosolan dreptul la proprietate”, a spus Andrei. El a adus in discutie interzicerea pasunatului animalelor pe terenurile agricole in perioada 06 decembrie-24 aprilie. „Proprietarul de teren nu poate nici sa-si recolteze culturile, daca acestea sunt preferate de vanat”, sustine Marcel Andrei. El a avertizat ca, avand in vedere situatia grava a sectorului de crestere a animalelor, SNCOCR va trece la actiuni de protest, inclusiv la blocarea drumurilor nationale.

author avatar
Arpad Dobre
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger