AcasăOldPenalizari de 100% pentru nedeclararea veniturilor

Penalizari de 100% pentru nedeclararea veniturilor

Cei care nu si-au declarat corect veniturile vor plati amenzi mari la Fisc

Persoanele si firmele care nu-si declara integral veniturile risca amenzi de la Fisc de 100% din valoarea obligatiilor fiscale nedeclarate.

Cei care nu si-au declarat corect veniturile vor plati amenzi mari la Fisc

Codul de procedura fiscala a fost lansat recent de Ministerul Finantelor in dezbatere publica (un fel de a spune ca, oricum, se va aproba in forma initiala). Unele dintre prevederi permit Fiscului sa aplice mari penalizari pentru nedeclararea sau „subdeclararea” unor venituri. Potrivit articolului 163 din Codul de procedura fiscala, pentru obligatiile fiscale principale nedeclarate de contribuabili si stabilite de Fisc prin decizii de impunere se datoreaza o penalitate de:

– 10% din obligatiile fiscale principale nedeclarate, daca suma stabilita nu depaseste 10% din fiecare creanta fiscala declarata;

– 25% din obligatiile fiscale principale nedeclarate, daca suma stabilita depaseste 10% din fiecare creanta fiscala declarata.

In plus, actul normativ prevede ca penalitatea de nedeclarare este de 100.000 lei, daca prin aplicarea procentelor mentionate aceasta depaseste 100.000 lei. Daca se constata ca e vorba de evaziune fiscala, penalizarile se majoreaza cu 100%.

author avatar
Arpad Dobre
433 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger