AcasăOldPericol! Tabletele si smartphone-urile creaza dependenta!

Pericol! Tabletele si smartphone-urile creaza dependenta!

Unii utilizatori acceseaza simultan tableta si smartphon-ul, de zeci de ori pe zi

Tabletele si telefoanele inteligente, precum si numeroasele gadgeturi digitale, printre care smartwatch-urile sau bratarile electronice, ne acapareaza tot mai mult, iar studii recente atentioneaza asupra dependenedentei pe care o putem dezvolta prin folosirea acestor „jucarii”.

Unii utilizatori acceseaza simultan tableta si smartphon-ul, de zeci de ori pe zi

Principalele concluzii ale unui studiu efectuat recent de EY Romania atrag atentia asupra urmatoarelor aspecte:

–         66% dintre respondenti spun ca din momentul trezirii si pana se uita la dispozitivul mobil trec mai putin de 30 minute. Pentru 29% dintre acestia rutina diminetii incepe cu verificarea dispozitivului mobil.

–         52% dintre rutilizatori spun ca se uita intre 11 si 50 de ori in fiecare zi la dispozitivele lor mobile, iar 22% se uita intre 51 si peste 200 de ori/zi. Cea mai mare frecventa de utilizare– de peste 200 de ori in 24 de ore – se constata la segmentul de varsta de 25-35 de ani (41%).

–         98% dintre respondenti folosesc dispozitivele mobile pentru apelare, 91% pentru acces la email, cate 89% pentru expediere de mesaje si pentru cautare pe internet, iar 86%, pentru camera foto. De remarcat faptul ca doar 34% le folosesc pentru shopping.

–         45% dintre utilizatorii dispozitivelor mobile folosesc intre opt si peste zece aplicatii, 21% folosesc intre cinci si opt aplicatii, iar 33% folosesc pana la cinci aplicatii. In functie de varsta respondentilor, cei care folosesc cele mai multe aplicatii au 35-45 ani, urmati de cei de 25-35 ani.

Toate acestea arata clar dependenta tot mai mare fata de aceste „jucarii”, in dauna timpului liber petrecut cu alte activitati, cu prietenii, familia etc.

author avatar
Arpad Dobre
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger