AcasăOldPiperea: Oltchim a iesit din „coma” si poate fi vandut

Piperea: Oltchim a iesit din „coma” si poate fi vandut

Gheorghe Piperea accepta vanzarea Oltchim cu 307 milioane de euro

Avocatul Gheorghe Piperea a anuntat, ieri, ca, potrivit celor mai recente rezultate economice, Oltchim a iesit din „coma” si se afla in „covalescenta”, iar dupa ce va fi creat „Oltchim 2”, combinatul valcean va putea fi vandut in acest an unor investitori.

Gheorghe Piperea accepta vanzarea Oltchim cu 307 milioane de euro

Avocatul Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv SPRL, unul din administratorii judiciari ai combinatului din Ramnicu Valcea, a precizat ca planul de reorganizare a Oltchim va fi discutat de creditori in martie. Suma recomandata de evaluatori pentru vanzarea combinatului este de 307 milioane euro, dar mai sunt multe de facut pana la momentul tranzactiei. „Metoda prin care incercam sa obtinem un succes al acestui plan de reorganizare este crearea acelui Oltchim 2, in care sa se treaca toate activele, licentele, autorizatiile, plus personalul, in asa fel incat sa poata fi cumparate partile sociale de un investitor”, a spus Piperea.

Gheorghe Piperea

Suma este destul de mica, iar unii creditorii trebuie sa accepte intre 70% si 30% (sau nimic) din totalul creantelor, care se ridica la 800 milioane euro, primii trei creditori fiind AAAS, Electrica si BCR.

author avatar
Arpad Dobre
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger