AcasăOldPlusuri si minusuri la stabilirea preturilor apartamentelor

Plusuri si minusuri la stabilirea preturilor apartamentelor

Blocurile cu vederea spre bulevarde pot fi mai scumpe cu 10.000 de euro sau mai ieftine cu 5.000 de euro, in functie de zona

Pozitia blocului, vecinatatile si tipul de vedere sunt factori care pot influenta puternic pretul unui apartament in cadrul aceleiasi zone.

Blocurile cu vederea spre bulevarde pot fi mai scumpe cu 10.000 de euro sau mai ieftine cu 5.000 de euro, in functie de zona

O analiza recenta pe piata imobiliara releva faptul ca preturile locuintelor sunt dictate atat de factori generali, cat si de factori specifici fiecarei zone.  Consultantii HomeFinders au analizat principalele caracteristici ale unei proprietati, care influenteaza pretul de tranzactionare, in zonele  semicentrale, centrale si de Nord ale Bucurestiului. Cel mai important criteriu in alegerea unei locuinte si in stabilirea pretului de listare, indiferent de zona, este pozitia imobilului si vecinatatile. Un alt criteriu important pentru cumparatori este tipul de vedere al apartamentului.

Diferente mari

Un apartament cu vederea la Bulevardul Unirii poate avea un pret cu pana la 10.000 de euro mai mare decat o locuinta similara din acelasi bloc, acelasi etaj, dar cu vedere pe spate. In zona 1 Mai sau zona Stefan cel Mare majoritatea cumparatorilor prefera vederea pe spate, acestea avand  preturi cu 3.000 – 5.000 de euro mai mari decat cele cu vederea stradala. In zona de Nord a Capitalei, in Herastrau, in cazul unui apartament de trei camere cu vedere la parc, preturile pot sa difere si cu 50.000 euro. Stradal, pe Soseaua Nordului, cu priveliste directa catre Parcul Herastrau, un apartament cu 100 de metri patrati utili are un pret incepand de la 300.000 de euro. Pentru o locuinta identica, dar cu vedere spre spate, pretul porneste de la 250.000 de euro.

author avatar
Arpad Dobre
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger