AcasăOldProbleme mari la Carpatica Asig si Euroins

Probleme mari la Carpatica Asig si Euroins

Cristian Muntean considera ca este necesara implicarea procurorilor DNA in anchetarea falimentului Astra.

In numele ASSAI, Muntean cere DNA sa fie verificate:

1. Rapoartele de control ale firmelor Astra si Carpatica Asig din ultimii cinci ani. „Se va putea observa ca in ciuda rapoartelor corecte facute de catre directia de control a ASF/CSA, consiliul ASF a luat decizii opuse concluziilor expuse in rapoartele de control. Sunt suspiciuni mari de coruptie la fostele conduceri ale CSA si ASF”, crede Muntean.

2. Motivele sau interesele pentru care actualul presedinte al ASF a refuzat in mod repetat introducerea pe ordinea de zi a sedintelor institutiei a subiectului Astra Asigurari incepand cu luna decembrie 2014. Intarzierea acestei dezbateri a condus la agravarea situatiei Astra Asigurari.

3. Motivele pentru care Misu Negritoiu si Coca Constantinescu, prin deciziile luate, par sa protejeze interesele societatii Carpatica Asig, aflata in situatie financiara similara cu Astra Asigurari. „De verificat relatiile dintre Angela Toncescu si Misu Negritoiu si modul in care aceasta a fost validata ca presedinte a societatii Carpatica Asig, in conditiile in care in martie 2015 exista un dosar penal deschis la DIICOT Sibiu avand ca subiect Carpatica Asig, pentru fals informatic, deoarece au fost modificate rezervele de dauna in sistemul informatic”, ne-a declarat Muntean. O alta societate care poate avea probleme ar fi Euroins (prima in topul reclamatilor clientilor), al carei plan de masuri a fost respins de ASF in urma testelor de stres.

author avatar
Arpad Dobre
956 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger