AcasăOldReducerea TVA nu ajuta economia

Reducerea TVA nu ajuta economia

Organizatiile patronale ale oamenilor de afaceri romani si straini din tara noastra, reunite in Coalitia pentru Dezvoltarea  Romaniei (CDR), sustin ca guvernantii nu vor impulsiona cresterea economica prin reducerea TVA si ca sunt necesare masuri tintite pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Presedintele AOAR, FlorinPogonaru, cere anularea taxei pe stalp

Reuniti in CDR, reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Camerei Americane de Comert in Romania (AmCham), Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si Romanian Business Leaders (RBL) sunt nemultumiti de masurile cuprinse in noul Cod fiscal. In conditiile in care economia Romaniei abia isi  revine dupa criza care a determinat intrarea in insolventa a peste 158.000 de companii cu capital romanesc si strain, reprezentantii CDR  considera ca reducerea TVA este o masura insuficienta pentru dezvoltarea economica durabila a Romaniei. Ei sustin ca politica fiscala ar trebui indreptata spre accelerarea formarii de capital autohton, incurajarea investitiilor in active productive si cresterea competitivitatii companiilor active in Romania. In acest sens, CDR considera necesara si urgenta implementarea urmatoarelor masuri de politica fiscala:

(1) consolidarea fiscala pentru impozit pe profit si TVA a grupurilor de firme cu domiciliul fiscal in Romania;

(2) abrogarea taxei pe constructii speciale:

(3) plafonarea CASS la maximum trei salarii medii brute pentru pachetul de servicii medicale de baza;

(4) abrogarea supraaccizei la combustibili pentru reducerea ponderii costurilor cu transportul in valoarea marfurilor si serviciilor;

(5) reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%.

author avatar
Arpad Dobre
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger