AcasăOldReguli noi pentru asiguratorii care emit polite RCA

Reguli noi pentru asiguratorii care emit polite RCA

Companiilor care emit polite RCA li se impune un anumit “grad de solvalibilitate”

Un proiect al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) care vizeaza modificarea si completarea Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule propune reguli noi pentru societatile care emit polite RCA.

Companiilor care emit polite RCA li se impune un anumit “grad de solvalibilitate”

Potrivit acestuia, asiguratorii care emit polite RCA vor detine pentru activitatea de asigurari generale un grad de solvalibilitate, determinat ca raport dintre marja de solvabilitate disponibila si marja de solvabilitate minima, de cel putin 1,3.

Comisionul, trecut pe polita

ASF va obliga asiguratorii sa mentioneze comisionul de intermediere pe polita de asigurare RCA atat in valoare absoluta, cat si ca procent aplicat primei de asigurare mentionate pe polita, fiind inclus ca valoare in prima de asigurare totala.

Prima de asigurare vine mai repede

Proiectul mai precizeaza ca nivelul maxim al comisionului acordat de asiguratori pentru contractarea asigurarii RCA nu va depasi 10% din valoarea primelor de asigurare incasate. Totodata, asiguratorii RCA vor avea obligatia sa prevada in orice contract de intermediere obligatia intermediarului de a incasa prima de asigurare aferenta politelor RCA integral in contul asiguratorului, sau in cazul platilor in numerar, de a vira prima de asigurare incasata integral in contul asiguratorului, cel tarziu in ziua urmatoare datei incasarii.(

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger