AcasăOldRomanii se imprumuta scump pentru plata facturilor si a medicamentelor

Romanii se imprumuta scump pentru plata facturilor si a medicamentelor

Romanii apeleaza la credite scumpe si pentru a-si cumpara bunuri de folosinta indelungata

Bancile nu prea ofera sume mici, de cateva mii de lei, drept credite, iar alternativa pentru romanii care au nevoie imediata de bani pentru plata facturilor sau medicamente o reprezinta creditele rapide, oferite aproape instantaneu de institutii financiare nebancare (IFN), dar cu dobanzi mari.

Romanii apeleaza la credite scumpe si pentru a-si cumpara bunuri de folosinta indelungata

Multi romani apeleaza la credite scumpe pentru a-si rezolva problemele financiare de moment.  Cel putin asta arata un sondaj de opinie online, derulat de FinZoom.ro, in parteneriat cu Viva Credit, vizand parerea consumatorilor fata de imprumuturile rapide oferite de IFN. Peste 40% dintre utilizatorii acestor produse indica viteza de aprobare ca fiind principalul motiv pentru alegerea unui astfel de imprumut, iar un alt motiv este volumul redus al documentelor necesare (32%). Pentru 12% dintre respondenti IFN-urile au fost singurele care le-au aprobat un imprumut, iar alti 12% considera ca bancile au conditii mai restrictive, iar obtinerea banilor dureaza mai mult.

Pe ce se duc banii

Studiul arata ca banii imprumutati rapid sunt atrasi in primul rand pentru plata facturilor curente (peste 27%) si pentru achizitia de bunuri (26%). Cheltuielile medicale sunt acoperite prin imprumuturi rapide de 12% dintre consumatori, iar aproximativ 6% s-au imprumutat pentru a refinanta un alt credit. Printre alte scopuri se numara plata unor cursuri, sustinerea financiara a copiilor la studii, reparatii sau imbunatatiri prin casa, reparatii auto sau pentru evenimente speciale (nunti, botezuri si alte evenimente de familie).

author avatar
Arpad Dobre
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger