AcasăOldRomanii se multumesc cu trei camere, portughezii vor cinci camere

Romanii se multumesc cu trei camere, portughezii vor cinci camere

Razvan Cuc sustine ca romanii se multumesc cu o locuinta de 75 de metri patrati

Cele mai recente studii arata ca, pentru un european, casa ideala trebuie sa aiba cel putin cinci camere, fara a lua in calcul baia, bucataria si holurile, si o suprafata medie de aproximativ 131 de metri patrati.

Razvan Cuc sustine ca romanii se multumesc cu o locuinta de 75 de metri patrati

Potrivit unei analize realizate in tarile din Europa de RE/MAX Europe, se remarca o diferenta foarte mare intre ceea ce reprezinta o locuinta ideala pentru fiecare din cele 16 tari analizate. Astfel, portughezii cred ca ar avea nevoie de un spatiu de 211 metri patrati, in timp ce turcii considera ca 164 de metri patrati le-ar fi suficienti. In acelasi timp, britanicii sunt cel mai putin pretentiosi si s-ar simti confortabil chiar si intr-o locuinta de 80 de metri patrati.

Facilitati obligatorii

Razvan Cuc

Studiul RE/MAX Europa a identificat ;i cinci facilitati pe care o locuinta trebuie sa le aiba. Astfel, pentru 59% dintre europeni este foarte important ca in locuinta sa existe o camera de relaxare, unde nimeni sa nu ii deranjeze. In acelasi timp, 58% din cei chestionati sunt de parere ca existenta unui loc de parcare este foarte important, iar pentru 52% proximitatea unui parc sau a unei zone verzi este necesara. 50% dintre europeni isi doresc un apartament cu balcon, iar 44% sunt atenti, atunci cand aleg o locuinta, la distanta acesteia fata de statiile mijloacelor de transport in comun. Conform analizei, romanii isi doresc toate aceste facilitati si tin cont de ele atunci cand aleg o locuinta. Diferenta este ca romanii nu pun asa mare accent ca restul europenilor pe existenta unui spatiu de relaxare, unde sa se poata retrage in propria casa. „Chiar daca Romania nu a fost inclusa in analiza RE/MAX Europa, statisticile noastre interne arata ca un roman considera suficienta o locuinta cu trei camere, de aproximativ 75 de metri patrati”, a declarat directorul regional RE/MAX Romania, Razvan Cuc.

author avatar
Arpad Dobre
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger