AcasăOldScoala, alternativa pentru o viata mai buna

Scoala, alternativa pentru o viata mai buna

Primaria Eforie creaza conditii elevilor defavorizati sa acceseze programul after-scool la Liceul Carmen Sylva (sursa foto: graiuldobrogei.ro)

Primaria orasului Eforie a lansat un proiect pentru imbunatatirea accesului la educatie a peste 1.500 de elevi proveniti din grupuri defavorizate.

Primaria Eforie creaza conditii elevilor defavorizati sa acceseze programul after-scool la Liceul Carmen Sylva (sursa foto: graiuldobrogei.ro)

Proiectul este finantat prin mecanismul financiar Spatiul Economic European – SEE si are o valoare totala estimata de 3.200.000 de euro. Primaria orasului Eforie, prin Liceul Teoretic Carmen Sylva, este partener in acest proiect, alaturi de:

– Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice;

– Inspectoratele Scolare Judetene din Arad, Cluj, Dolj, Iasi, Maramures, Mures, Constanta;

– Enitati administrativ-teritoriale din judetele amintite.

Scopul proiectului este imbunatatirea accesului la educatie si a performantelor scolare pentru 1.540 de copii proveniti din grupuri dezavantajate (in special de etnie rroma), prin intermediul activitatilor de educatie remediala si de educatie non-formala.

Reprezentantii Primariei Eforie au insistat pentru crearea unui sistem de invatamant de tip after-school, in care sa fie incadrati copii proveniti din familii fara posibilitati materiale. Acest tip de invatamant, unde copiii vin dupa scoala, primesc o masa calda gratuita, sunt indrumati si supravegheati de catre personal specializat creste sansele pentru toti copiii de a urma o forma de invatamant primara, iar mai tarziu, liceala si chiar universitara.

author avatar
eNational
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger