AcasăOldServicii telecom pentru persoane cu dizabilitati

Servicii telecom pentru persoane cu dizabilitati

In alte state exista inclusiv chat pe smartphone pentru surzi

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a adoptat decizia care cuprinde un set de masuri menite sa asigure accesul persoanelor cu dizabilitati la servicii de telefonie si acces la internet adaptate nevoilor lor specifice.

In alte state exista inclusiv chat pe smartphone pentru surzi

ANCOM a stabilit componenta pachetelor de servicii de telefonie si internet destinate persoanelor cu dizabilitati si recomanda furnizorilor un anumit tarif pentru fiecare dintre aceste pachete.  In Romania sunt inregistrate peste 714.800 de persoane cu handicap (adulti si copii).

SMS-uri nelimitate

Astfel, in opt luni de la intrarea in vigoare a acestei decizii, utilizatorii cu dizabilitati auditive si/sau de vorbire vor avea la dispozitie pachete de servicii mobile care vor include cel putin SMS-uri nelimitate in retea si 150 de SMS-uri nationale la un tarif recomandat de ANCOM de maximum patru euro/luna (inclusiv TVA). De asemnenea, operatorii trebuie sa ofere si trafic lunar pentru internet mobil de minimum 300 MB, cu o viteza maxima de transfer a datelor pentru descarcare de cel putin 2 Mbps, la un tarif recomandat de doi euro/luna (inclusiv TVA).

Trafic nelimitat pe net

De asemenea, acesti utilizatori vor avea la dispozitie si pachete de servicii la punct fix care sa contina trafic lunar nelimitat la internet, la o viteza maxima de transfer a datelor pentru descarcare de cel putin 30 Mbps. Acolo unde nu este tehnic posibil, viteza maxima oferita comercial utilizatorilor-persoane fizice se ofera contra unui tarif maxim recomandat de sapte euro/luna, inclusiv TVA.

Minute nationale

Totodata, furnizorii de servicii de comunicatii mobile le vor oferi utilizatorilor finali cu dizabilitati vizuale pachete care sa contina cel putin 300 de minute nationale contra unui tarif maxim recomandat de doi euro/luna (inclusiv TVA). La cererea utilizatorului trebuie oferit trafic national lunar la internet mobil de minimum 300 MB, la o viteza maxima de transfer a datelor pentru descarcare de cel putin 2 Mbps, contra unui tarif recomandat de maximum doi euro/luna. Furnizorii de telefonie si internet fix trebuie sa ofere pachete care sa contina cel putin 350 minute lunare nationale contra unui tarif maxim recomandat de trei euro/luna, inclusiv TVA, si, la cererea utilizatorului, trafic lunar nelimitat pentru internet fix contra unui tarif recomandat de maximum sapte euro/luna.

author avatar
Arpad Dobre
514 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger