AcasăOldSoc! Avans de 43% la creditele imobiliare!

Soc! Avans de 43% la creditele imobiliare!

Bancpost cere avansuri la credite peste media pietei

Legea darii in plata se afla inca in stadiul de proiect dar produce deja efecte. Dupa ce Raiffeisen Bank a anuntat ca va majora avansul la creditele imobiliare, a venit si randul Bancpost sa-si modifice oferta, astfel ca la imprumuturile ipotecare cere pana la 43% avans.

Bancpost cere avansuri la credite peste media pietei

Bancpost a operat , recent, modificari in structura creditelor ipotecare pe care le ofera catre persoanele fizice. Conform analistilor portalului financiar-bancar FinZoom, in cazul produsului Creditul Ipotecar/Imobiliar, valoarea maxima finantata este de 67% pentru creditele in lei, fiind necesar un avans de 33%. La imprumuturile in euro, conditiile de obtinere sunt chiar mai dure, deoarece Bancpost finanteaza doar 57% din suma necesara achizitionarii unei locuinte, doritorii fiind obligati sa achite un avans de minimum 43%. In cazul acestor variante de finantare dobanda se calculeaza in felul urmator:

–         credite in lei: ROBOR la trei luni (0,82%/an in prezent) + 3%, daca solicitantul isi vireaza veniturile lunare la Bancpost, sau ROBOR la trei luni + 3,25% (costuri standard);

–         credite in euro: EURIBOR la trei luni (0,183%/an in prezent) + 5,50% (prin virare venit), sau EURIBOR la trei luni + 5,75% (costuri standard).

Daca imprumutul depaseste 100.000 euro (echivalent in lei), marja bancii va fi de 4,25% (standard)  sau 4% (virare venit). Pentru produsul Nume Prenume cu Ipoteca in lei, avansul minim este de 43%, varianta in euro fiind retrasa din oferta bancii. Comisionul de analiza a dosarului este de 400 de euro, respectiv, de 1.500 de lei, iar comisionul lunar de administrare a contului curent este de 1,5 euro sau sase lei/luna.

author avatar
Arpad Dobre
432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger