AcasăOldSurse de finantare pentru debutantii in afaceri

Surse de finantare pentru debutantii in afaceri

Tinerii pot obtine prin crowfunding finantari inainte de inceperea afacerii

Pentru dezvoltarea unei afaceri de succes antreprenorii au nevoie, alaturi de o idee de business originala, si de fondurile necesare pentru a o pune in practica. Printre sursele de finantare se numara si crowfunding-ul (plaforme online de colectare de fonduri).

Tinerii pot obtine prin crowfunding finantari inainte de inceperea afacerii

Fondurile primite prin crowdfunding nu au o limita maxima, sunt nerambursabile si le sunt disponibile antreprenorilor inainte de lansarea proiectului. Conform reprezentantilor Sprjina.ro, cea mai noua platforma de crowdfunding romaneasca, acest tip de finantari se bucura si de feedback inainte de lansare in fata comunitatii construite in jurul proiectului. Totodata, antreprenorul poate continua sa comunice si dupa incheierea perioadei de strangere de fonduri de pe platforma. O alta metoda de finantare la care pot apela antreprenorii sunt creditele bancare. Acestia pot primi pana la cateva sute de mii de lei, bani care trebuie returnati, impreuna cu dobanda aferenta, intr-un termen stabilit de banca. Start-up-urile pot fi finantate si cu ajutorul programelor guvernamentale sau europene, menite sa incurajeze dezvoltarea afacerilor mici. In cazul programelor guvernamentale, statul acopera o parte din suma (50% – 90%), restul urmand a fi contributia antreprenorului.

Cheia succesului: comunicarea eficienta

Reprezentantii Sprijina.ro sustin ca, atunci cand un proiect are o prezentare detaliata si transparenta a planului de business, este promovat corespunzator si initiatorul sau comunica cu sustinatorii, rata de succes este foarte ridicata. „Nu exista un algoritm de selectare a proiectelor pentru a le asigura finantarea. Pot afirma cu certitudine ca succesul mai mare il au si il vor avea start-up-urile si business-urile originale si inovative, promovate de antreprenori implicati 100%”, ne-a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

author avatar
Arpad Dobre
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger