AcasăOldTotul despre asigurarile de viata si… casatorie

Totul despre asigurarile de viata si… casatorie

Firmele de asigurari va configureaza asigurarea potrivita profilului de risc

Asigurarea de viata reprezinta atat o forma de protectie pentru familia asiguratului, cat si o investitie profitabila, precum si un start financiar bun in viata de cuplu, asigurat de parinti pentru copiii lor.

Un studiu realizat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor face o analiza amanuntita a tuturor tipurilor de asigurari de viata, deces, sanatate sau alte polite suplimentare in acest domeniu. Iata care sunt asigurarile cel mai des intalnite in oferte asiguratorilor:

Asigurarea de supravietuire presupune plata primelor pe durata contractului, la sfarsitul contractului asiguratul urmand sa beneficieze de intreaga suma asigurata.

Asigurarea de deces este o forma de asigurare de viata foarte simpla care protejeaza asiguratul exclusiv impotriva riscului de deces, orice remuneratie avand loc doar la producerea acestui eveniment, inaintea expirarii valabilitatii politei.

Asigurarea mixta de viata permite economisirea, capitalizarea, investirea banilor pe de o parte, iar pe de alta parte asigura viitorul familiei.

Anuitatea/Asigurarea de tip renta:

–         renta cu rata fixa – de studii;

–         renta (pensia) –viagera, platita pana la decesul asiguratului ;

–         renta de supravietuire –indemnizatiie acordata coasiguratului.

Asigurarea suplimentara de deces din accident – poate fi incheiata numai daca exista o asigurare principala.

Asigurarea suplimentara de spitalizare sau de interventie chirurgicala din orice cauza sau de spitalizare, respectiv interventie chirurgicala din accident.

Asigurarea suplimentara de imbolnavire grava – poate fi incheiata numai daca exista o asigurare principala. Printre riscurile acoperite se numara diagnosticarea pentru prima data a persoanei asigurate, in perioada de valabilitate a clauzei, cu una din urmatoarele afectiuni: cancer, infarct, atac cerebral, insuficienta renala, transplantul major de organe, orbirea, arsurile grave, incapacitatea de autoingrijire, scleroza multipla, pierderea unui membru, paralizia, pierderea auzului/vorbirii, Alzheimer, Parkinson, coma, tumorile cerebrale benigne, infectarea prin transfuzii/ocupationala cu HIV.

Asigurare suplimentara in caz de invaliditate permanenta partiala/totala din accident

Firmele de asigurari va configureaza asigurarea potrivita profilului de risc

Asigurarea suplimentara de exonerare de la plata primelor de asigurare in cazul dobandirii unei imbolnaviri grave sau in cazul dobandirii unei invaliditati

Asigurarea suplimentara pentru pierderea involuntara a locului de munca (somaj)

Asigurarea suplimentara in caz de incapacitate temporara de munca

Asigurarea de casatorie (sub alta denumire asigurarea tip zestre) – constituirea treptata a dotei unui copil pana la producerea evenimentului asigurat, in acest caz fiind vorba de casatorie. Scopul acestei asigurari este de a da un impuls financiar copiilor in momentul in care decid sa treaca un important prag din viata lor.

Asigurarea de natalitate ajuta familia sa puna bani deoparte pentru nevoile copilului si ale mamei, la nastere si dupa.

Asigurari de viata legate de investitii Unit-linked ofera protectia asiguratului si posibilitati investitionale pe termen mediu si lung. Asiguratul poate alege dintr-o lista oferita de compania de asigurari un fond de investitii in care asiguratorul ii va plasa banii platiti din prime.

Asigurarea de sanatate privata – reprezinta cooperarea societatilor de asigurari cu clinicile private.

author avatar
Arpad Dobre
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger