AcasăOldTsipras ii „abureste” pe oficialii UE si voteaza impotriva creditorilor

Tsipras ii „abureste” pe oficialii UE si voteaza impotriva creditorilor

Alexis Tsipras are un plan care nu este pe placul lui Wolfgang Schauble

Premierul grec Alexis Tsipras si-a indemnat conationalii sa voteze impotriva conditilor impuse de creditorii internationali, desi, anterior, i-a „aburit” pe oficialii UE ca e de acord cu planul propus de Bruxelles. Turistii romani care viziteaza Grecia trebuie sa aiba suficienti bani cash la ei, dar sa aiba grija, pentru ca risca sa fie talhariti.

Alexis Tsipras are un plan care nu este pe placul lui Wolfgang Schauble

Alexis Tsipras a trimis o scrisoare la Bruxelles, prin care se declara de acord cu continuarea negocierilor, dar numai in conditiile cerute de Grecia. Acest lucru l-a iritat pe ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble, care a respins aceste cereri. Pe de alta parte, Tsipras le-a recomandat cetatenilor sa nu voteze in favoarea masurilor propuse de creditorii internationali, insistand ca votul nu se refera la mentinerea tarii in zona euro. „Un vot negativ la referendum nu va fi un vot pentru parasirea Europei, ci pentru o revenire la valorile europene. Va cer sa votati «nu» in privinta planului de asistenta financiara si «da» perspectivelor gasirii unei solutii viabile”, a spus Tsipras. Dar la ce sa se astepte turistii romani care si-au achitat deja sejururi in Grecia?

Sfaturi pentru romani

Wolfgang Schauble

Desi regula limitarii retragerilor de la bancomante, de 60 euro/zi, se aplica doar localnicilor, nu si strainilor, turistii aflati in aceste zile in Grecia se plang de cozile imense de la ATM-uri. Mai mult, unele aparate ori sunt goale, ori duc lipsa de bancnote de 10 si 20 de euro, consecinta a ingradirii mentionate. Ca atare, solutia unui voiaj avand la dumneavoastra bani cash ramane cea mai sanatoasa. Nu degeaba toate guvernele, toti specialistii si tour-operatorii au sfatuit turistii care merg in Grecia sa aiba asupra lor suficient numerar, pentru a acoperi costurile esentiale ori eventualele urgente. Aici intervine, insa, o alta chestiune. Strainii se tem acum ca ar putea deveni brusc tinta unor acte de talharie, asta in conditiile in care hotii de buzunare sunt si ei la curent cu ultimele evenimente. Grecia este inca o tara sigura si foarte primitoare, dar, la fel ca peste tot in lume, are persoane certate cu legea. Pe de alta parte, data fiind situatia incerta din tara, ar fi indicat ca o familie de patru persoane, care efectueaza un concediu de doua saptamani, sa aiba disponibil minimum 1.000 -1.500 €. O masa pentru patru persoane, inclusiv bauturi, costa, in medie, 50 de euro  in Creta si  65 de euro in Corfu. Atentie! Multi proprietari de taverne sau baruri nu mai accepta plata cu cardul, iar achitarea notelor cu bancnote mari, de 200 sau 500 de euro, este dificila.

 

author avatar
Arpad Dobre
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger