AcasăOldUngurii bat clopotul Bursei de la Bucuresti

Ungurii bat clopotul Bursei de la Bucuresti

Jaksity György (centru) a fost invitat de Ludwik Sobolewski (primul din dreapta) sa traga clopotul BVB pentru demararea tranzactiilor

Furnizorul de servicii de investitii Concorde Securities din Ungaria a devenit membru al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Jaksity György (centru) a fost invitat de Ludwik Sobolewski (primul din dreapta) sa traga clopotul BVB pentru demararea tranzactiilor

Consiliul de Administratie al BVB a admis casa de brokeraj Concorde Securities Participant din Ungaria la sistemul de tranzactionare al BVB si inscrierea acesteia in Registrul Participantilor. Compania ungara este membru al burselor de valori din Budapesta, Frankfurt si Varsovia si s-a clasat prima in topul activitatii de tranzactionare la Bursa de Valori din Budapesta in anul 2014.

BVB, foarte atractiva pentru Budapesta

Potrivit conducerii bursei bucurestene, prezenta directa a Concorde Securities pe piata de capital din Romania este in concordanta cu strategia BVB de a elimina barierele care impiedica accesul pe piata al intermediarilor si investitorilor. „Este un pas spre cresterea fluxurilor de tranzactionare pe piata de la Bucuresti, ca un viitor hub pentru Europa de Sud si de Est”, a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski. La randul lor, reprezentantii firmei unguresti au remarcat faptul ca evaluarea actiunilor romanesti este atractiva, comparativ cu cele din regiune, iar multe dintre acestea ofera un randament ridicat al dividendului, care reprezinta o valoare in actualul mediu marcat de randamente reduse. In plus, Romania este una dintre economiile cu cele mai rapide cresteri dintre economiile europene. „Perspectivele de crestere sunt in continuare extrem de puternice datorita gradului scazut de indatorare al Romaniei”, a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Concorde Securities, Jaksity György.

author avatar
Arpad Dobre
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger