AcasăNewsCalauzele bulgare, pret de dumping la refugiatii sirieni

Calauzele bulgare, pret de dumping la refugiatii sirieni

Valul de migranti loveste tot mai des Romania

Aproape ca nu mai este zi in care politistii romani de frontiera sa nu retina noi grupuri de refugiati, in special provenind din Siria, care incearca sa traverseze tara noastra pentru a patrunde ilegal in Ungaria.

Valul de migranti loveste tot mai des Romania

Iar daca majoritatea acestora sunt prinsi chiar pe cand incearca, prin diverse mijloace, sa intre in Romania, iata ca unii refugiati, impreuna cu calauzele lor, reusesc chiar sa se apropie de destinatia dorita.

„Ca sardelele”

Iar cel mai recent exemplu in acest sens este cel al „capturii” realizate de catre agentii de la Sectorul Politiei de Frontiera Varsand din cadrul ITPF Oradea care, patruland pe timpul noptii pe raza localitatii Graniceri au depistat un autovehicul Opel Astra suspect, cu numere de Bulgaria. Si mare le-a fost surpriza politistilor atunci cand, dupa imobilizarea masinii, au descoperit ca, pe langa soferul bulgar, in aceasta se mai aflau inghesuiti „ca sardelele” nu mai putin de 12 cetateni sirieni, dintre care sapte adulti si cinci copii, cel mai mic avand doar un an. Iar dupa acordarea primului ajutor micutilor care erau ascunsi in portbagajul masinii, politistii au trecut la audierea sirienilor. Care au recunoscut ca au recurs, precum multi alti concetateni de-ai lor care au reusit sa fuga din Turcia, la o calauza bulgara care sa-i duca pana in Ungaria.

500 de euro

Insa ceea ce surprinde este  adevaratul pret de dumping perceput de catre bulgar, care cerea doar 500 de euro pentru transport, plata fiind stabilita a se face la granita romano-ungara. Ceea ce reprezinta un semnal de alarma pentru autoritatile romane, pentru ca daca bulgarii accepta preturi atat de joase, atunci va creste considerabil si numarul refugiatilor care vor incerca sa foloseasca aceasta filiera si sa traverseze tara noastra.

author avatar
Toni Matei
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger