AcasăNewsCanicula aduce restrictii rutiere, sambata, in judete aflate sub avertizare de temperaturi...

Canicula aduce restrictii rutiere, sambata, in judete aflate sub avertizare de temperaturi ridicate

Desi se incheie prima saptamana a lunii septembrie, prima de toamna, in anumite zone ale tarii pare mai degraba sa fie vreme specifica lui Cuptor. Cum sambata, in trei judetele aflate in sudul tarii, meteorologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU, soferii sunt informati ca se impun anumite restrictii in trafic.

Este vorba doar despre intervalul orar 14-20 al zilei de 5 septembrie si doar despre drumurile nationale si autostrazile ce strabat judetele Teleorman, Giurgiu si Calarasi, cele trei aflate sub risc de temperaturi foarte ridicate, ce pot ajunge, sambata la amiaza, la limita a 38 de grade Celsius, la umbra.

Drept urmare, in vederea protejarii stratului asfaltic si a reducerii riscului deformarii imbracamintii rutiere, s-a decis restrictionarea circulatiei vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, informeaza Centrul Infotrafic.

E important de mentionat ca de la masura impusa de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, cu sprijinul Politiei Rutiere, sunt exceptate, printre altele, vehiculele care transporta persoane sau animale vii ori produse perisabile de origine animala ori vegetala, cele care iau parte la actiuni de interventie de urgenta sau care transporta echipamente de prim ajutor, precum si vehiculele care efectueaza transporturi postale sau de carburanti.

author avatar
Cristina Stefan
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger