AcasăNewsCanicula pune stapanire pe Romania, de joi incepand

Canicula pune stapanire pe Romania, de joi incepand

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Arsita va fi cuvantul de ordine in ultima parte a saptamanii, din cate anunta meteorologii. Ceea ce inseamna ca mercurul din termometre poate ajunge si la valori de 36-37 de grade.

Asadar, luna lui Cuptor se incheie in forta, cu un val de canicula, de patru zile, care va cuprinde, treptat, toate zonele tarii. Drept urmare, de joi si pana duminica, Romania va avea de suportat temperaturi foarte ridicate pe timpul zilei, nopti cu minime de circa 20 de grade,. dar si un disconfort termic accentuat, indeosebi in Campia Romana.

Din cate au anuntat dimineata specialistii de la Administartia Nationala de Meteorologie, prin intermediul unei informari ce ramane valabila de joi si pana duminica, acest val de caldura se va extinde incepand cu zonele extracarpatice, urmand ca apoi canicula sa cuprinda regiunile de campie si podis din Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea, unde, dupa cum va spuneam, se vor inregistra maxime si de 37 de grade.

Ar mai fi de mentionat un aspect important- acela ca, pe langa caldura semnificativa, pot aparea si episoade de instabilitate atmosferica accentuata. Ceea ce inseamna ca pot cadea ploi in aversa, cu tunete si fulgere, posibil si grindina, dar si vant cu intensificari. Din cate spun meteorologii, astfel de situatii pot aparea in special in regiunile vestice, nordice si centrale, pe parcursul primei parti a intervalului aflat sub atentionare- respectiv joi si vineri, in timp ce in special in est, centru si la munte astfel de manifestari de instabilitate pot aparea indeosebi sambata si duminica.

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger