AcasăNewsCarantina la Spitalul Judetean din Constanta, din cauza gripei si a infectiilor...

Carantina la Spitalul Judetean din Constanta, din cauza gripei si a infectiilor respiratorii acute

Cazurile de gripa si infectiile respiratorii acute au dus la luarea unei masuri restrictive in privinta persoanelor care nu lucreaza sau nu sunt internate in Spitalul Judetean din Constanta.

Masura se aplica de vineri incepand. Astfel ca rudele, apropiatii sau cunoscutii bolnavilor care se afla la tratament, pe un pat de spital din Spitalul Judetean Constanta si care au venit, inca de dimineata, la unitatea spitaliceasca de pe raza orasului de la malul marii pentru a-i vizita sau pentru a le aduce diverse obiecte necesare pacientilor au descoperit ca nu mai pot trece de usa de la intrare, cum se intamplase pana acum.

Totul pentru ca e carantina, ceea ce inseamna ca accesul vizitatorilor e interzis din motive medicale, aspect mentionat atat prin intermediul unui afis lipit pe usa, si reamintit si agentii de paza aflati la intrarea in spital, dar si personalul medical din incinta. Totodata, decizia a fost anuntata si public, prin intermediul unei decizii semnate de managerul unitatii spitalicesti, prin care se detaliaza motivele care au dus la luarea acestei masuri restrictive la nivelul vizitatorilor pacientilor. „Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta a intrat in carantina: Avand in vedere adresa Ministerului Sanatatii nr.9186 din 11.02.2016, transmisa de Directia de Sanatate Publica, prin care suntem informati despre cresterea numarului de infectii acute respiratorii si gripa si se recomanda sa luam urgent toate masurile necesare in vederea limitarii contagiozitatii, incepand cu data de 12.02.2016 se instituie carantina la nivelul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta. Pentru a proteja pacientii internati, se interzice accesul vizitatorilor in spital pe toata perioada carantinei”, suna mesajul cu pricina, postat inclusiv pe pagina de Facebook a unitatii spitalicesti.

Momentan nu se stie cata vreme va ramane valabila aceasta masura, insa e important de mentionat ca dupa Capitala, Constanta a avut, de la inceputul actualului sezon de gripa, cei mai multi pacienti depistati a avea virusul gripal- 16 persoane.

sursa foto: Facebook/Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

author avatar
Cristina Stefan
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger