AcasăNewsCatele de la Romania TV tipa dupa rating

Catele de la Romania TV tipa dupa rating

Exclusiv. Ploile au pus stapanire pe Romania. Un copil a fost luat de ape. Tot in exclusivitate. Cad frunzele ingalbenite de caldura. Asta e exclusivitate absoluta, nu din aia de rand, cum au toate televiziunile care se lauda ca deja cad frunzele din pom.

Cand vezi asa ceva la televizor, nu poate fi decat Romania TV. Doar acolo ploua in exclusivitate. Acolo si numai acolo viiturile fac victime pentru rating. Doar acolo gasesti stirile de saptamana trecuta sau macar de trei zile vechime. Chiar si ursul care a sfasiat un om saptamana trecuta e prezent. Mort, saracul, caci era impuscat. Impuscat de vreo doua zile, dar stirea e stire. Sa stie toata lumea ca Romania TV vegheaza la ursi, la ploi si la prostie.

Strigatul de vreme rea

Daca la alte televiziuni succesul este asigurat de subiecte si de modul lor de abordare, la Romania TV el este garantat de prezentatoare sau de realizatoarele de emisiuni. Asortate, bineinteles, cu burtierele care tipa la fel de tare ca si ele. Cod portocaliu de vreme rea. „Acum!”, tipa Paula Rusu, de-ti crapa timpanele si ti-o ia pulsul la goana pe scari. „Acum!”, isi striga ea disperarea in fata tipului de le Meteo. „Acum!”, tipa ea la harta si la nori. La un asemenea strigat de lupta, care doboara pasarea din zbor, mai ai curajul sa-i spui ca afara e soare, cand ea tipa la fulgere si ploi?

„Spioni turci prinsi in Romania, asasinat la comanda in centrul Capitalei; ancheta fara precedent a procurorilor”. Ce nu se spune este ca stirea, data ca noua, e veche de un an si ca a aparut la Romania TV dupa ce, cu o seara inainte, a dezbatut-o un alt post de televiziune.

Vivaca, feroca si voraca

Ionela Nastase e facuta pentru televiziune. Numai pentru una, caci altii nu cred ca ar primi-o. Vivace in gandurile ei. Feroce cu invitatii. Vorace cu cei care nu stiu ca sunt doar victime, sa salte ratingul. Musca din ei halci mari. Agitatie. Nervozitate. Glas ridicat. Miscare, multa miscare. Dar numai din falci. Ca gandurile ei nu intereseaza pe multi, pe ea nu o priveste. Important e ca emisiunea ramane in coada de peste, iar invitatii cu vorbele in gat. Rectific inceputul. E doar vivaca, feroca si voraca.

Sirena lui Vasile Roaita

Pe Andreea Cretulescu si cu ochii inchisi o identifici. Nimeni nu are vocea ei, de flex care taie o tabla de 5 milimetri. Cum i-o face iubitului ei declaratii dulci? Aroganta i-o proveni din privirea aia care te fixeaza pana face gaura, sau din exercitiul scandalurilor cu invitatii? Dau o bere celui care gaseste macar un invitat care sa nu fi fost intrerupt. „Romania la raport” nu este o emisiune. Este o facatura care s-ar numi, la fel de bine, „Ia raportati, ma, aici, la fata”. O emisiune la care nu e nevoie sa vina cineva. Le stie ea pe toate. Lumea da pe acolo doar ca sa aiba ea pe cine contrazice, mai ales cand schimba flexul cu o drujba ruginita. Scrie mult pe Facebook. Asta e cel mai bun lucru. Nu o auzi si gata. Dar tot ii intuiesti sirena lui Vasile Roaita blocata in gatlej pe „deschis”.

Mafalda informatiilor inexistente

Un pistol mitraliera AK – 47 are o cadenta de tragere de 600 de cartuse pe minut. Cadenta de vorbire a Cristinei Sincai e infinit mai mare. Daca esti curios sa afli ceva despre nimicul petrecut ieri dimineata si despre care care nu exista informatii, trebuie sa o asculti. Iti spune totul si orice, chiar daca nu are legatura cu subiectul. Important este ca da tonul la Romania TV. Si inca ce ton! Exclusiv, vreau sa zic, ca asa scrie si pe ecran.

author avatar
Valentin Boeru
4.381 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger